Blogerka Bára, Londýn a nejnovější kolekce Dior Backstage

Je deset hodin ráno místního času a já právě přistávám na letišti Heathrow v Londýně. Na nohou jsem již od půl třetí ráno, mám hodinové zpoždění a říkám si: „Snad to všechno dneska stihnu.“ Jako první mám namířeno do luxusního pětihvězdičkového hotelu The Connaught, který se nachází přímo v srdci londýnské čvrti Mayfair. Po krátkém obědě se konečně dostávám na pokoj.

Pokoj je krásný, vybavený masivním nábytkem a laděný do světlých tónů. Moji pozornost však upoutává postel – ne, není to tím, že jsem spala pouze čtyři hodiny, je to milým přivítáním, které mi tým Dioru připravil. Na posteli leží krátký saténový župan ve světlé barvě. Na jeho přední straně je vyšité mé jméno a ze zadní strany je napsáno velkými písmeny DIOR BACKSTAGE. Vedle županu jsou položeny dvě obálky. V první se skrývá milé přivítání od celého týmu a v druhé je pozvánka na večerní párty. Napravo od županu je černé síťované pouzdro a uvnitř se ukrývá několik produktů z právě nově uvedené řady #DiorBackstage: čtyři lahvičky make-upu ve čtyřech různých odstínech, konturovací paletka se čtyřmi různými odstíny, oválná paletka se třemi odstíny na úpravu obočí a konturovací štětec.

Dále vytahuji paletku s dalšími čtyřmi odstíny, jež slouží na zvýraznění, devítitónovou paletku s lesky na rty a ještě jeden štětec. Na dně taštičky zbývá paletka s devíti očními stíny. A vedle pouzdra nalézám visačku na krk – černý backstage pass s mým jménem.

dior bara

Mám hodinu čas a tak okamžitě zkouším nový make-up, abych zakryla ty čtyři hodiny spánku. Tón 1W mi tým vybral perfektně. Na pleti působí příjemně a přirozeně. Rychle se ještě převlékám do bílých šatů, černých průhledných slingbacks od Diora s puntíky a kameny od Swarowski a přidávám bílou kabelku z kolekce J’Adior. Je přesně jedna hodina a já bežím dolů na recepci, kde už na mě čeká Šárka – česká PR za celé Parfums Christian Dior.

dior backstage

Po hodinové cestě konečně dorážíme do ateliéru, kde už na nás nedočkavě čeká celý tým. Přijely jsme o půl hodiny dřív, což nám dovolilo si celý prostor a všechny produkty prohlédnout do posledního detailu. Osobně mě nejvíce zaujala řada 40 různých tónů make-pu. Kromě klasického číslování se na každém make-upu dá najít také písmenko. “W” stojí například pro “warm”, “R” pro “rossy” nebo “N” pro “neutral”. Vedle make-upu byly k vidění všechny produkty, které jsem již zmiňovala – paletky a štětce. V druhé propojené místnosti je řada šesti stolů ze zrcadly a židlemi s nápisem Dior Backage. U každého stolu stojí profesionální make-up artista, který nám důkladně ukazuje a popisuje všechny produkty. V zadní části místnosti je stěna polepená několika černými páskami s nápisem Dior Backstage. V pokoji pobíhají fotografové, místnost se pomalu zaplňuje a na telefonu vidím, že je těsně před půl třetí.

To se už přesouváme do první místnosti a pomalu si sedáme. Přichází dva kameramani a fotograf. Těsně po nich se nám představuje Peter Phillips – muž, jenž stojí za zrozením nejen nové řady, ale také ostatních kosmetických produktů. Ve půlhodinové prezentaci nám Phillips detailně popisuje, co ho inspirovalo. Jedná o produkty inspirované přehlídkovými moly, které jsou odolné vůči potu, vodě i dalším aspektům. Jsou vytvořené tak, aby vydržely na pokožce co nejdéle a pořád vypadaly dobře.

Po prezentaci se přesouváme zpět do druhé místnosti. Fotím, přidávám sníky na Instagram a také si nechávám od profesionálního make-up artisty osvěžit svůj make-up. S Peterem Phillipsem se mohu vyfotit i prohodit pár vět. Působí mile, přátelsky a sympaticky.

Po další hodině a půl v ateliéru se vracím zpátky na hotel. Oblékám si černé průhledné šaty midi délky s puntíky. Ty doplňuji již zmiňovanými botami a stejnou kabelkou. Make-up doplňuji o kouřové oči, na které používám paletku devíti očních stínů, již jsem měla přichystanou na pokoji. Pigmenty působí opravdu sytě. Ještě se běžím rychle vyfotit na Instagram a na recepci už na mě čeká Šárka, se kterou vyrážíme na after party.

Po několikaminutové jízdě taxíkem dorážíme k nočnímu klubu Loulu’s, který si Dior pronajal speciálně pro dnešní večer. Před vchodem již čeká hrstka paparazzi a i já se stala terčem pouličního focení. Vcházíme do podniku, nahlašujeme svoje jméno a dostáváme na zápěstí stylové razítko Dior. Pokračujeme dál a scházíme po schodišti. V celém prostoru jsou jen zrcadla a atmosféra působí opravdu luxusně. Hned pod schody se nachází dvě fotostěny, kde jsou fotky povinností. S Šárkou pokračujeme dá a kromě něčeho malého k snědku dostáváme také skleničku šampaňského.

dior backstage

Je už těsně před devátou hodinu večer a klub je plný známých tváří, celebrit, PR, bloggerů a influencerů. Doráží i hlavní hvězda večera, Bella Hadid. Na sobě má krásné černé šaty s výstřihem a černý baret. Hned po vyfocení ale s ochrankou tiše mizí do klubové části… Já ještě zdravím Amelii (@amelialiana) a Diipu (@diipaholsak), které znám osobně. Děláme poslední fotky.

Je deset a odcházíme z party. Ve dveřích potkávám ještě rapera Rocky ASAP. Nasedáme do taxíku  a míříme zpátky do hotelu. Jdu na pokoj, odmalovávám se a padám do postele. Nastavuji budík na zítra, 5:00. Říkám si: „Byl to opravdu dlouhý den, ale takového zážitku se někomu jen tak nepoštěstí. Děkuji Diore, že jsi mě vzal s sebou!“

dior backstage

 

Více nádherných fotografií Barbory z blogu Voguehause.com najdete zde: