Boubelatá, vysoká nebo drobná Barbie? Teď už ano!

Barbie panenky na rok 2016 budou dostupné v základních čtyřech typech: vysoká, drobná, boubelatá a klasická. K tomu, aby se výrobce odhodlal k takové zásadní změně, byl zřejmě donucen dlouhodobým tlakem společnosti. V té panují obavy, že právě dokonalé panenky Barbie jsou příčinou nízkého sebevědomí a přehnaných nároků malých holčiček. A přiznejme si to, která z nás netoužila (netouží?) po dokonalé postavě s krásnými blonďatými vlasy a perfektně nalíčenou tváří?

barbie redesign new range curvy diverse dezeen 936 29 8c757

Výrobce panenek ale nehleděl pouze na typ postav, ale také na barvu pleti, očí a soustředil se také na vlasy. Panenky Barbie budou obohaceny o sedm nových barev pleti, 22 barev očí a 24 účesů. Vypadá to tedy, že si konečně bude možné vybrat panenku přímo podle sebe!

V současnosti je možné si panenky předobjednat na internetu, v USA budou dostupné od března 2016 a následně by se měly objevit i v dalších zemích světa.

Screen Shot 2016 02 05 at 10.01.39 dae39

P.S.: V souvislosti s novými typy postav se zvedla (opět) vlna kritiky kvůli tomu, že panenky nejsou také navrhovány s ohledem na různá náboženství. Vznikl tedy instagramový účet @hijarbie, kde mladá Haneefah Adam z Nigérie postuje fotky Barbie zahalené do hijábu. Co si o tom myslíte vy?

Boubelatá, vysoká nebo drobná Barbie? Teď už ano!