Butik, klub, nebo obývák? Tohle místo je vším

Prostor, kterému dominují cihlové zdi, dřevěné podlahy a industriální sloupy trochu připomíná holešovický Vnitroblock, s tím rozdílem, že tu místo vyřazených židliček ze základních škol mají pohovky s potisky divokými tak, jak je umějí navrhnout jenom Italové. 

V butiku značky Gucci v newyorské ulici Wooster Street, který při návštěvě čtvrti SoHo určitě nevynechejte, najdete kromě dýdžeje zaměstnaného na plný úvazek také nové módní kolekce, šperky, doplňky na sebe i do bytu a DIY koutek. Tam si můžete podle vlastní fantazie navrhnout zavazadlo nebo tenisky a před jejich objednáním si s pomocí helmy pro virtuální realitu prohlédnout, zda se vám výtvor vůbec povedl.

K sehnání tu bude i kolekce navržená harlemskou ikonou osmdesátých let a králem hiphopové módy Dapperem Danem – a to o dva měsíce dřív, než tohle horké zboží dorazí do ostatních butiků značky. Po nákupech můžete klesnout do oranžového křesla v multimediální místnosti, nasadit speciální brýle a sluchátka a nechát se vtáhnout do příběhu 3D filmu režiséra Wu Tsanga, případně si pohodlně prohlédnout virtuální výstavu jednoho ze spolupracujících umělců.

Jen pozor, ať se tu nezapomenete. Vypadá to tu sice jako v uměleckém klubu nebo hi-tech obýváku, je to však pořád jenom butik, kde v osm večer zavírají.

 

A kdo přišel na otvíračku?