Cara a Poppy Delevingneovy

Mánii okolo sester Delvingneových odstartoval okamžik, kdy starší Poppy objevila pro Storm Model Management jeho zakladatelka Sarah Doukas. Pak šlo všechno ráz naráz. Sláva, večírky a úspěch. Posledním z nich se pyšní dvacetiletá Cara. Získala ocenění Modelka roku na posledním předávání British Fashion Awards.

Vznešený původ

Tyhle dívky by se asi neměly špatně, ani kdyby je nepohltil svět modelingu. Pocházejí totiž z velmi bohaté a vlivné britské rodiny, vyrůstaly v nejluxusnější čtvrti Londýna a navštěvovaly nejdražší soukromé školy. Ale protože se na ně ještě navíc pěkně kouká, rozhodly se stát se profesionálními kráskami. Ale rozhodně ne nudnými. Poppy v New Yorku bydlela se samotnou Siennou Miller a Cara zase obráží noční kluby s Rihannou. Za svůj divoký temperament určitě vděčí i genům. Jejich vážený dědeček, sir Jocelyn Stevens, byl také rebelem své doby, který v šedesátých letech založil pirátské rádio Caroline.

Vyhledávané modelky i celebrity

Ačkoli sestry jsou ve společnosti známé jako správné ‚it girls‘, které nechybějí na žádném správném večírku nebo akci, obě přece jen i pracují. A ne zrovna málo. Pihatá Poppy byla například tváří značek Louis Vuitton či Vero Moda, Chanel ji jmenoval svou ambasadorkou, letos v únoru natočila odvážné video pro Agent Provocateur a zasedá v British Fashion Council. Benjamínek Cara je prý ještě víc cool než Kate Moss. Za své poznávací znamení zvolila husté tmavé obočí, jež se bije s blonďatou barvou jejích dlouhých vlasů. Vešla do povědomí díky pověsti rebelky a na přehlídkách ukazuje bez ostychu modřiny z předešlých tahů. Očividně to nikomu nevadí. I tak po ní prahnou značky jako Burberry, Victoria’s Secret, H&M, Topshop a desítky dalších, jelikož se stala nejobsazovanější modelkou současnosti. Klan Delevingneových doplňuje ještě nejstarší Chloe. Tu módní prostředí ale nezajímá, věnuje se charitě. Publicitu má však díky zbytku své rodiny rozhodně zaručenou.