Cara vládne podzimu

Návrháři po Caře Delevingne už několikátou sezonu doslova šílejí. Dokonce to vypadá, že se zájem o ni navíc stále stupňuje. Kdo by byl věřil tomu, že to ještě půjde? Zatím ale vše nasvědčuje tomu, že ti, kdo ji označovali za novodobou Kate Moss, měli pravdu. Na letošní podzim Britku se širokým obočím ukořistily čtyři světoznámé módní domy.

Rocková hvězda
Lavinu kampaní s Carou odstartoval Hedi Slimane pro Saint Laurent Paris. Dvacetiletá modelka v ní ztvárňuje lehce depresivní umělkyni po boku zpěváka a kytaristy Zacharyho Colea Smithe ze skupiny DIIV. Nový kreativní ředitel tak pokračuje ve svém propojování módního a hudebního světa, které započal spoluprací například s Courtney Love, Marilynem Mansonem nebo elektroduem Daft Punk.

article-2333842-1A144D89000005DC-449_634x394

Lesní víla
Mulberry jako jedna z mála značek zvolila pro mladou krásku naopak zcela jemný a klidný styl. Reklama pro výrobce, známého zejména svými koženými kabelkami a doplňky, se odehrává v téměř pohádkovém světě, kde příroda prostupuje i do běžných domovů. Britská rodačka v ní pózuje v krásném imaginárním prostředí obývacího pokoje, v němž z podlahy vyrůstá strom, obklopena nádherně zabarvenými sovami.

Mulberry-AW13-Campaign_01

Rebelka v New York City
Video a focení pro DKNY asi nejlépe vystihuje Cařinu přirozenou povahu. Až to vypadá, že se ustálená značka snažila přizpůsobit své nové ambasadorce. Ta do kamery hází jeden drzý pohled za druhým a nebojí se ani vylézt na střechu taxíku. Žlutý symbol Velkého jablka zároveň pomalovává Curtis Kulig, který se v největší americké metropoli proslavil streetartovou kampaní Love Me. Donna Karan se nejspíš rozhodla pro mladistvější a nespoutanější pojetí své tvorby.

xdkny-fall-cara-ads12.jpgqresize640P2C426.pagespeed.ic.zdEt_mCurt

Italská klasika
Nejobyčejnější ztvárnění kupodivu vymyslel Karl Lagerfeld pro Fendi. Všestranný umělec, tenokrát v roli fotografa, postavil Caru Delevingne společně se Saskií de Brauw na římské střechy. Návrat ke kořenům značky je možná až prvoplánový, ale snímkům samozřejmě nelze vůbec nic vytknout. Jsou dokonalé, stejně jako modelčin vysoko vyčesaný ohon.

fendi_1280