Catherine Michiels: Amulet a fashion v jednom

Naše redakce se zamilovala. Na první pohled a napořád. Do jedinečných šperků Catherine Michiels. Jsou jednoduché, jiné, krásné, tak trochu duchovní a hodně fashion. Ve světě je nosí Julia Roberts, Gwyneth Paltrow, Sharon Stone i Johnny Depp a módní časopisy (ELLE nevyjímaje) je zařazují do svých módních editorialů.

Jejich autorka Catherine Michiels, designérka původem z Belgie, se při výrobě inspiruje spirituálním světem (hlavně tím východním, ale nejen jím) a symbolikou. Na barevné látkové nebo jednoduché černé šňůrky zavěšuje přívěsky-symboly. Někdy je upevní uzlíky, jindy je různě zkombinuje nebo je nechá jen tak. Snadno si z nich vyberete ten, který sedí právě k vám, nabídka je veliká. Třeba lotosový květ, symbol čistoty a míru, mudra představující energii, všeříkající nápis Let it be nebo kosmické oko. Každý kousek má svou myšlenku a svůj příběh.

Magda Polmanová


Přívěsky jsou vyrobené ze zlata, stříbra nebo bronzu a často je zdobí vzácné kameny nebo diamanty. I proto je jejich cena poněkud vyšší. Pohybuje se zhruba od 2000 do 5000 Kč. V Praze šperky Catherine Michiels prodává Egoist Fashion (Štupartská 9, Praha 1).

P. S. Samozřejmě že nám to nedalo a museli jsme je vyzkoušet na vlastní kůži. Některé jsme zkoušeli na zápěstí, jiné dali kolem krku a všechny všude vypadají skvěle. Samotné i zkombinované. Podívejte se pod článek. Ale předem varujeme: propadnete jim, stejně jako my. :-)

Marti Maty
Adéla Pěničková