České návrhářky nachystaly Módní koktejl. Ochutnejte!

Akce nazvaná Módní koktejl probíhá celý dnešní den – tedy čtvrtek 25. dubna. Kdo se jí účastní? Šest módních butiků v historickém centru Prahy: TATIANA (Taťána Kovaříková), TIMOURE ET GROUP (Alexandra Pavalová a Ivana Šafránková), HH (Hana Havelková), NAVARILA (Martina Nevařilová). Setkat se budete moci i s dalšími českými návrháři zastoupenými v multi-brandovém butiku La Gallery Novesta. 

Móda podpoří hospic
Během celého dne budou návrhářky osobně k dispozici svým zákaznicím ve svých buticích, a zároveň tak podpoří mobilní hospic RUAH, který se stará o lidi na sklonku života. Každý zákazník, který tento den dobrovolně přispěje libovolnou částkou do pokladniček umístěných v jejich obchodech, získá slevu ve výši 5 % na celý nákup jarních kolekcí těchto známých českých značek.
„Módu si mnoho lidí spojí s krásou a přitažlivostí mládí. Naopak stáří a umírání je něco, co nám příliš atraktivní nepřipadá a co bychom nejraději vytěsnili ze svého života. Proto jsme se rozhodli RUAH podpořit, má smysl se zajímat o to, jak mohou umírající důstojně prožít svůj čas, který jim zbývá,“ jsou přesvědčené české designérky, které během chystaného Módního koktejlu předvedou své nové kolekce pro sezonu jaro/léto 2013.
Dveře všech butiků budou otevřeny v tento den až do 21. hodiny.

Nové jarní kolekce
Zapojené butiky a krátké představení kolekcí jaro/léto 2013:

TATIANA (Dušní 1, Praha 1)
„V nové jarní kolekci navazuji na svůj zavedený styl a vyzdvihuji ženskost elegancí i jemnou extravagancí svých modelů. Vycházím z jednoduchých linií podporujících postavu. Z barev v mé kolekci dominuje černobílá v různých variacích a také červená, lila a krémová. Použila jsem žerzeje, viskózu, bavlnu, hedvábí a u večerních šatů také šifon a krajku,“ popisuje návrhářka Taťána Kovaříková.

tatiana

TIMOURE ET GROUP (V Kolkovně 6 a Martinská 4, Praha 1)
„Naše nová kolekce má dvě linie. ‚Rafinovaně ženskou‘ s množstvím aranžovaných, ale i geometricky jednoduchých prvků na šatech, sukních i topech a druhou ‚casual‘ s triky, bundičkami, úpletovými kabátky a úzkými kalhotami se zajímavými detaily. Sáhly jsme po jemných úpletech, bavlněných plátnech a hedvábí v černé, šedé, červené a tmavě modré s akcenty korálové a pudrové,“ shrnují návrhářky Alexandra Pavalová a Ivana Šafránková.

HH (Dušní 10, Praha 1)
„Základním motivem mé nové kolekce je black & white. Modely vzdávají poctu geometrii. Vše je jednoduché, v čistých liniích, které podpoří použití lemů, pruhů a střídání barevných ploch – jednobarevných a potištěných,“ shrnuje návrhářka Hana Havelková.

NAVARILA (Elišky Krásnohorské 11/4 a Haštalské náměstí 8, Praha 1)
„Naše nová kolekce je jako úpletový koktejl z jemných bavlněných úpletů s příměsí modalu a elastanu, doplněný svetříky, šálkami a plédy ve stejných barevných tónech, jednobarevných nebo jemně pruhovaných. Třešinkou na dortu u této jarní kolekce jsou viskózové svetříky s jemně lesklou nitkou lamé, v odvážných tónech oranžové, tyrkysové a fialové, velmi rafinovaných střihů s nádechem osmdesátých let,“ říká návrhářka Martina Nevařilová.

navarila1

LA GALLERY NOVESTA (Elišky Krásnohorské, Praha 1)
„Dáváme prostor těm nejlepším návrhářům z Čech a Slovenska, kteří nemají vlastní obchodní místo a jejichž tvorba je zaměřena na moderní, atraktivní, metropolitní, zcestovalou ženu, mladou zejména na duchu, se zájmem o kulturu, umění, která požaduje originalitu a design. Průběžně prezentujeme celkem devatenáct designérů a značek, jejichž zastoupení se v průběhu roku mění podle jejich aktuální tvorby,“ shrnuje Olo Křížová, kurátorka multi-brandového obchodu.