Chanel Haute Couture jaro - léto 2018

Přehlídka, na kterou se vždycky nejvíc čeká. Chanel. Už samotné kulisy tvoří samostatnou kapitolu, o které by mohly vznikat celé knihy. Karl Lagerfeld si pro jarní haute couture kolekci nechal v Grand Palais postavit romantickou zahradu s několika pavilony a fontánou uprostřed. Dokonalé prostředí pro modely, které lze jednoduše popsat dvě slovy - francouzská romantická krása. Ve světě plném hádek, nenávisti a ošklivosti nás Lagerfeld přenesl do světa, kde krása, jemnost, roztomilost a koketnost hrají hlavní roli a na nic jiné už není místo.

03 SS 2018 HC Decor HD 3bbf2

Ačkoliv sám není Francouz, vytvořit naprosto dokonalý efekt “je ne sais quoi” umí jako nikdo jiný. Siluety a barvy, mezi nimiž dominovaly odstíny růžové, bílé a černé spolu se stříbrnými odlesky, se střídaly stejně rychle jako pařížské počasí. Spojovacím prvkem se staly zdobené kozačky s transparentními podpatky a černé krajky přes tváře modelek. 

01 SS 2018 HC Finale picture by Lucile Perron 502bc

Součástí kolekce opět byly odkazy na pánský šatník, ze kterého Mademoiselle Coco čerpala celou svojí kariéru. Karl ukázal šortky ke kolenům a i třpytivý overal, přehlídkovém molu ale jinak jasně dominovaly vrstvené šaty s bohatě vyšívanými sukněmi, kterým na objevu dodávaly tisíce růžových peříček. Ikonické Chanel sako z tvídu nechal Lagerfeld olemovat s ateliérech Lesage delikátními květinovými motivy a nikdy nechyběly kapsy. 

 Podívejte se na přehlídku, na které předváděla Kaia Gerber i Barbora Podzimková.

 

Chanel Haute Couture jaro - léto 2018