Christian Louboutin otevřel v Praze svůj první butik

První český butik módního návháře luxusní obuvi Christiana Louboutina se nachází v Praze na rohu ulic Široká a Pařížská na Starém Městě. Butik navrhl architekt Tarek Shama a mísí se v něm etnické a orientální vlivy. Ty si Louboutin velmi oblíbil a navíc skvěle fungují se secesní architekturou pražského domu.

Král červených podrážek, jak se Christianu Louboutinovi přezdívá, založil svou značku v roce 1991 v Paříži. A okamžitě si lodičkami s vysokými podpatky podmanil celou Francii. Dnes prodává přes milion párů ročně a jeho butiky najdete ve více než 30 zemích světa. Boty značky Louboutin nosí hvězdy jako Victoria Beckham, Madonna, Jennifer Lopez a mnohé další. Zlí jazykové tvrdí, že některé jeho lodičky jsou tak vysoké, že se v nich nedá chodit. Obuvnický genius oponuje: „Krásné boty změní řeč vašeho těla i váš životní postoj. Pozvednou vás fyzicky i psychicky!“ 

butik

Pražský butik se otevírá do dámské části plné pestrých a intimních barev a poté přechází do pánského prostoru s tlumenou atmosférou. Nechybí podlaha pokrytá červeným kobercem a směsice tkanin a nových materiálů, jež jsou charakteristické pro kolekce této značky. Také pánský salon ukazuje nádheru francouzského řemeslného umění, a to ve formě tapety umělce Alexandra Poulaillona. Velké závěsy z korálového sametu dodávají místnosti přívětivou atmosféru. 

V novém butiku najdete dámskou i pánskou kolekci pro jaro a léto 2019.

Doporučujeme zajít se třeba jen podívat. Je to opravdu zážitek!

Kdo si nenechal ujít jedinečnou opening party butiku Christian Louboutin?