Vánoce podle Katky Sokolové

Vybavuješ si nějaký podivný dárek, který si našla pod stromečkem?

Nejbizarnější dárek, co jsem dala nebo dostala si úplně nevybavuji, ale minulé Vánoce jsme s moji rodinou v rámci úspory času při shánění dárků zavedli skvělý systém. Každý si měl koupit dárek sám sobě, za předem stanovený finanční budget. Miluji kávu a jsem praktik a tak jsem si nadělila kávovar.  

Jak doma slavíte Štědrý den? 

Doma máme rádi klasiku: stromek, pohádky, ryba (jen toho kapra nejíme, nechutná nám) a bramborový salát. Moje máma na Vánoce vždycky dělá chřest zapečený v šunce a to je moje milovaný vánoční jídlo, mohla bych se toho ujíst – jako Otesánek! Moji rodiče žijí odděleně (táta v Praze a máma v Přerově), tak mám vždy Štědré dny dva. Každý rok to plánujeme trochu jinak, ale nakonec jsme všichni spokojeni. 

Kupuješ dárky po internetu? 

Dárky po internetu nekupuji, musím si dárek osahat a pečlivě vybrat. Když seženu něco, co vím, že udělá někomu velkou radost, dělá mi to dobře. Mám o hodně větší radost z vybírání dárku pro druhé, než sama sobě. 

Máš nějakou nejoblíbenější českou pohádku? 

Jednoznačně Tři oříšky pro Popelku. Libuška Šafránková je moje nej princezna. 

Snímek obrazovky 2016 12 23 v 11.25.37 b77ab

Jezdíte o svátcích na hory? 

Ano. Od malička lyžuji velmi aktivně a bez lyží si neumím představit zimu. 

Plánuješ nějakou exotickou dovolenou?

Letošní Vánoce budou exotické dost. Štědrý den totiž strávím na palubě letadla, někde nad oceánem. Dostala jsem na poslední chvíli důležitou práci v Miami, kde jsem poslední tři měsíce. A tak do Čech letím až mi skončí focení a zabalím všechny dárky. Nemohu se dočkat, strašně se těším na rodinu a přátele. 

A co budeš dělat na Silvestra? 

Chtěla bych ho mít na sněhu a jet si zalyžovat. S přítelem jsme sice plánovali, že bychom jeli na hory už na Štědrý den, ale letos to kvůli mému letu nestihnu, tak si tam užijeme společně alespoň Silvestr. Bílé svátky mají kouzelnou atmosféru. 

Katka je modelkou modelingové agentury Elite Models Prague a zakladatelkou charity AutTalk.