Co dělat tento víkend?

Brunch: Krabi v Momoichi  

Vinohradské bistro, v němž uctívají japonskou kuchyni, bude v sobotu servírovat orientální specialitu: malé krabí hamburgery neboli slidery. Samozřejmě na domácí bulce, s japonskou majonézou a pálivou salsou. Raději si zarezervujte místo, aby na vás nějaký lahodný korýš zbyl. 

Matějská pouť 

Když se nenecháte odradit frontou, která se bude oba dny vinout až k Veletržnímu paláci, čeká vás ohromující zahlcení smyslů. Vyvolávání kolotočářů k prodlouženým jízdám, melodie z italských diskoték devadesátých let a k tomu vůně čerstvých langošů a cukrovinek... pokud se vám nezatočí hlava už jen z toho, můžete se točit vzhůru nohama na jedné z desítek atrakcí. Největší množství adrenalinu vám ale do krve vypumpuje horská dráha Cyklon, pojízdný zázrak, který nejspíš žádný kontrolní technik neviděl od jeho postavení v roce 1973. 

Výstava: World on Fire 

Už jen tenhle víkend uvidíte v pražské Leica Gallery výstavu módního a reklamního fotografa Marka Musila. Ten s fotoaparátem na krku procestoval kus světa, aby zachytil podoby fenomenálního festivalu Burning Man. V písečných vlnách jako vystřižených z filmů o Šíleném Maxovi volně stojí umělecké instalace, mezi nimiž několik dní žijí návštěvníci, kteří si přijeli užít atmosféru naprosté volnosti a fascinujících zážitků. 

Tetovací pop-up 

Vyrobte si na tenhle víkend trvalou vzpomínku: nová tatérka s abstraktním rukopisem Helena Hrstková alias @nepraktickyumelec bude v kavárně Coffee & Riot poblíž Karlova náměstí malovat na všechno a všechny, kdo jí přijdou pod ruku. Za symbolickou pětistovku můžete mít na těle improvizovanou kreaci nebo jeden z Heleniných návrhů. Až bude na její služby čekací lhůta dlouhá dva roky, budete moci říkat, že jste ji objevili už v době, než byla cool.  

Zobrazit příspěvek na Instagramu