Co nás minulý týden potěšilo

...existuje robot, který vám možná jednou zachrání život

Inženýři ze stanfordské univerzity vynalezli novou generaci robotické technologie, jež je určená k tomu, aby lidi dostávala z prekérních situací. Nevypadá jako androidí hasič nebo policista, nýbrž má tvar nafukovací plastové žížaly, která se bez újmy dostane i do nejsvízelnějších míst. Při katastrofách umí hledat pohřešované a dokáže pomoci při složitých chirurgických operacích.

...v Národním divadle se začal hrát Sternenhoch

Bohatý a strašidelný šlechtic z románu Ladislava Klímy ožívá ve vší své grotesknosti na prknech Národního divadla. Opera plná snů, hororových výjevů, tlachání i filosofování vás přiměje věřit v slova, která před téměř sto lety pronesl tvůrce literárního knížete Sternenhocha. Totiž, že krása je, když se políbí láska s hrůzností. 

...na Colours of Ostrava zahraje Emika

Její melodie jste mohli slyšet v reklamních spotech Gucci nebo McLaren, hrála na olympijských hrách v Londýně nebo v traileru k poslednímu Mission Impossible. Charismatická londýnská hudebnice studovala klasický klavír, když si ale za peníze z brigád našetřila na první Apple Mac, chytila ji tvorba elektronické hudby. Tu nejlíp vystihuje název jejího dvanáctiminutového singlu: Melancholia Euphoria.

{YouTube}X3hCPwBKaWk{/YouTube}