Co nás těší? Kosmetika od Karla i nový knižní thriller

...Harvey Weinstein jde do chládku.

Zostuzený magnát si posedí minimálně pět let, hrozí mu však až pětadvacet. Spoluzakladatel filmových studií Miramax a The Weinstein Company vinu pořád popírá, sedmiměsíční vyšetřování však dalo za pravdu ženám, které ho obvinily ze sexuálních deliktů. Snad po něm spoluvězni nebudou chtít masáž.

...Karl Lagerfeld se pustil do kosmetiky

Pojďme na chvíli soudit knihu podle obalu. V Česku jsou teď k sehnání líčidla australské značky ModelCo, jejichž hravou podobu vynalezl tým Karla Lagerfelda. Zatoužíte zejména po sadě štětců s návhářovou podobiznou a psaníčku, jež v sobě schovává miniatury rtěnek a lesků. Siluetu Karlovy hlavy si můžete dokonce otisknout na tvář razítkem, které je součástí očních linek. Tváří kampaně je krásná a talentovaná Terezie Kovalová, ta se prý teď neobejde bez Karlovy tužky na obočí. Tak vyrazte do Douglasu (má teď mnohem lepší logo, než byla původní modrá kurzíva) a mějte na paměti Karlova slova: "Život není soutěž krásy. I někteří šerední lidé jsou úžasní."

...Google si dělá legraci z hlupáků.

Ten, kdo věří, že Země je placatá, to nemá v životě jednoduché. Nejen, že se pořád strachuje, aby nepřepadl z okraje planety, on si z něj teď ještě tropí žerty technologický gigant Google. Když do překladače zadáte větu "I'm a flat-earther." ("Věřím v plochou Zemi.") a požádáte o překlad do francouzštiny, ve výsledcích se vám objeví "Je suis un fou." (Jsem blázen."). Google s šibalským pomrknutím tvrdí, že jde o nešťastný omyl. 

...bestseller zázračného autora teď vychází v češtině.

Je to sen každého začínajícího spisovatele, který po kavárnách vyrábí svou literární prvotinu. Mark Sennen řídil traktory a odčervoval ovce na anglické farmě, když se přes noc stal spisovatelskou senzací. Původně si thriller Dotyk o šíleném masovém vrahovi vydal samizdatem, hned si jej ale všimli nakladatelé a ještě ten rok se na Amazonu stal bestsellerem. Hrdinkou je inspektorka Charlotte Savage, která vyšetřuje sérii hrůzných vražd mladých žen. V Anglii už vyšlo pět dalších jejích dobrodružství, které se u nás objeví postupně.

 

Mark Sennen: Dotyk