Co nového chystá Leonardo?

Podle filmového časopisu Variety se Leonardo chystá dokonce na dva filmové projekty. 

Tím jedním je naprostá srdcovka - biografický film o Leonardovi Da Vincim podle stejnojmenného románu, který má vyjít v říjnu a jehož autorem je Walter Isaacson. Walter napsal životopis o Stevu Jobsovi a podle jeho předlohy byl natočen i film. 

Pro roli Da Vinciho se Leonardo narodil. Jeho maminka se pro jméno Leonardo rozhodla poté, co ve Florencii koukala na malby od italského malíře v galerii Uffizi v roce 1974. V ten moment ucítíla kopnutí. Od té chvíle měl prostě předurčeno, že jednou natočí biografii tohoto italského velikána. 

DiCaprio by byl v roli skvělý - nejen proto, že se po mistrovi jmenuje, ale je mu i fyzicky podobný. A samozřejmě je to skvělý herec. Také nesmíme zapomenout, že Leo je sice Američan, ale italské kořeny má po svém otci, který je poloviční Ital a Němec. 

Na režisérskou židli by si měl sednout Martin Scorsese, u kterého už Leonardo hrál v několika filmech. Zazářil u Scorseseho například jako irský přistěhovalec (Gangy v New Yorku) nebo paranoidního Jižaran (Skrytá identita). Tak proč by nezvládl italského malíře a myslitele? 

Hollywood jako by čekal na svého da Vinciho, na velkém filmovém plátně se zatím žádný snímek o da Vincim neobjevil, doposud to byly jen menší televizní série.

Leo, je načase začít cvičovat s malířským štětcem a nechat si narůst pořádný plnovous!

 

Snímek obrazovky 2017 09 09 v 9.22.30 ae565

I druhý filmový projekt se týká spojení Scorsese - DiCaprio. 

Filmové studio Warner Bros. oznámilo, že chystá samostatný film o komiksové postavě Jokerovi (záporňákovi z Batmana, kterého hráli Jack Nicholson a Heath Ledger). Film bude produkovat opět Martin Scorsese, režie by měl ujmout Todd Phillips. 

A koho by chtěl Scorsese jako Jokera? No přece svou "múzu", Leonarda. 

Tak co, chcete Leonarda raději vidět jako da Vinciho, nebo Jokera? Uvidíme, kterou z nabídek si Leo vybere. 

Leo DiCaprio The Joker Warner Bros d9172