Co se nejvíce líbilo šéfredaktorce české ELLE na přehlídce Dior v Tokiu?

Kreativní ředitel módního domu Dior Raf Simons píše krásné pohádky, zejména pro nás krásychtivé. A Raf Simons moc dobře věděl, proč si pro prezentaci podzimní kolekce 2015 vybral právě Tokio. Jeho kolekce je přesně taková, jako se oblékají domorodci. Svobodná, bez pravidel, provokativní. Je to paradox. Japonci jsou jedním z nejrigidnějších národů na světě, ale co se oblékání týče, konkrétně tady v Tokiu, jsou odvážnější než všechny svobodomyslné módní metropole na světě.
Kdo čekal, že se v kolekci objeví kimona, protože jsme v Japonsku, těžce se mýlil. Raf je jedním z nekreativnějších návrhářů na světě a proto si z Tokia do své kolekce vzal daleko sofistikovanější prvky než tradiční japonský úbor. Zkombinoval na první pohled nekombinovatelné. Večerní šaty s denními, lesklé materiály s matnými, klasický diorovský new look s moderní siluetou. Ikonickou kabelku Lady Dior nosily modelky  v miniaturní i XXL variantě. 
Podobně přistupoval Raf i k celé prezentaci. Rygoku Kokugikam, tradiční sumo arenu, nechal přeměnit na prostor připomínající vesmírnou loď, na asi tisíc hostů z celého světa se sypal sníh, přestože venku bylo asi 15 stupňů. Modelky nechodily za sebou po mole, ale nepravidelně, až jakoby zmateně po obrovské ploše na soundtrack z filmu Interstellar, Blade Runner a megahit Hunter od Björk. 
Po prezentaci šedesáti tří looků, se celý prostor během pár minut proměnil v obrovský klub. Rozlévalo se šampaňské, jedlo se japonské i evropské jídlo a Audrey Tatou, jedna z hlavních star hostů večera, se fotila s lokálními celebritami. 
Byla to dechberoucí podívaná. Na módě je mimo jiné zábavné hlavně to, že žijete v budoucnosti. Už aby byl podzim 2015!

Takhle vypadalo Rygoku Kokugikam před přehlídkou:

IMG_7966-1

Modelky chodily arénou křížem krážem:

Snimek_obrazovky_2014-12-12_v_11.50.00_copy

Finále přehlídky: 

FullSizeRender_copy

Na afterparty teklo šampaňské proudem: 

Snimek_obrazovky_2014-12-12_v_12.09.33

Jakou hudbou Raf Simons svou přehlídku doprovodil? 

1. Hans Zimmer  -  Cornfield Chase (Interstellar soundtrack)
2. Björk - Hunter
3. Vangelis - Blush Response (Blade Runner soundtrack)
4. Plastikman - Consumed
Co se nejvíce líbilo šéfredaktorce české ELLE na přehlídce Dior v Tokiu?