Co si máme přát

Prsten od Cartiera

Francouzská značka Cartier je jedním z nejslavnějších výrobců luxusních šperků, hodinek a doplňků. Klenotníci pracující pod logem levharta vyvinuli kultovní, módě nepodléhající a naprosto klasické předměty.

Prsten od Cartiera je nestárnoucí klasikou. Z vaší ruky vytvoří nepřehlédnutelný klenot. Doporučujeme šperky z kombinace diamantů a onyxů. Tvoří ojedinělou mozaiku, připomínající levhartí srst.

Ceny šperků se pohybují od deseti tisíc, hodinky od třiceti tisíc.

Kabelka Hermès

Francouzská značka se řadí mezi jedničky ve svém oboru. Dokonce se traduje, že je nejlepší na celém světě.

Milovníci módy dokážou rozpoznat kabelku této značky stejně spolehlivě, jako milovníci umění rozpoznají Picassovy obrazy.

Mezi celebrity vlastnící designový doplněk Hermès patří Gwyneth Paltrow nebo Katie Holmes. Řadí se sem i členové britské královské rodiny a manželky státníků.

Kabelky se vyrábějí v různých velikostech a barvách. Kelly Bag se prodává ve velikosti od 20 do 35 centimetrů. Jako materiál jsou použity klasické nebo exotické kůže. Barvy jsou většinou laděny do červena (Rouge Hermès, Rouges Vif, Braise).

Na požádání vám do kabelky vsadí zlato, diamanty, palladium a ruthenium.

Mezi nejklasičtější modely patří Birkin Bag (pro herečku Jane Birkin) a Kelly Bag (pojmenována po herečce Grace Kelly).

Chanel No. 5

Parfém Chanel No. 5 legendární francouzské návrhářky Coco Chanel je nejoblíbenějším parfémem všech dob. Název vznikl údajně během prezentace několika vzorků Coco Chanel, z nichž každý byl opatřen číslem. Poté, co si Francouzka vybrala z předložených vůní pátou lahvičku, rozhodla se parfém jednoduše pojmenovat jen touto číslicí.

Popularitě přispěla i hollywoodská sexbomba Marilyn Monroe, když prohlásila, že do postele uléhá oděna jen touto vůní.

Cena flakonu nestárnoucí vůně se pohybuje od 2700 korun.