Converse jsou prostě nesmrtelné!

Americkou firmu Converse založil jistý Marquis Mills Converse. Už v roce 1908 byla v Massachussetts otevřena první továrna. Firma nejprve vyráběla jen gumové podrážky pro veškeré druhy obuvi. V roce 1915 se ale zaměřila na výrobu bot na tenis a později na basket. V roce 1917 vyrobila legendární model bot Converse All Star. O pár let později firma zaměstnala basketbalistu Chucka Taylora jako svou tvář, boty All Star nosil jako své jednoznačně nejoblíbenější. Do znaku All Star pak přibyl jeho podpis. 

10 věcí, které jste nevěděli o Converse All Star:
1. První Converse All Star byly vyrobeny v roce 1917 a měly červenou barvu.
2. Chuck Taylor byl první sportovec, který je nosil.
3. V roce 1923 se k logu přidal i jeho podpis.
4. Jsou to nejoblíbenější boty rockových hvězd.
5. Tenisky All Star se objevily v téměř sedmi stech filmech.
6. V roce 2003 koupil firmu Nike.
7. Od roku 2009 mají nový, hravější design. Dnes se tedy neprodávají jen v klasických barvách, ale i s všemožnými potisky či motivy kapel, filmů a tak dále. 
8. Od srpna 2015 je v prodeji nový design Chuck II. 
9. Největší bota Converse se nachází v Tokyu, je pět metrů dlouhá a byla vyrobena na podporu fondu pro oběti zemětřesení.
10. Converse jsou nejvíce kopírované boty na světě.

FH15 Seasonal Color Key Visuals vybrane7 556bc

ANKETA:
Hana Vagnerová, herečka
"Ano!!!!!! Conversky jsou moje nejoblíbenější boty! Nosím je ke všemu. Kdyby bylo po mém, nosím je i k večerním šatům! A proč? Protože je nosil Kurt Cobain."

Bronislava Zavadilová, obrazová redaktorka ELLE
"Converse forever! Kupuji si Conversky od první výplaty. Jsou prostě boží, stylové a já si v nich vždycky připadám, jako bych zítra měla dostat opět tu svou první výplatu. Chtěla bych mít nízké, kotníčkové, plátěné, kožené, barevné, se cvočky ... všechny!!!"

Linda Vojtová, modelka
"Conversky jsem si poprvé koupila, když mi bylo 17. Najednou jsem je viděla na všech cool lidech kolem sebe a musela jsem je mít taky. Nosím je vetšinou k džínům, ale taky klidně šatům. Můj styl je - pohodlnost na prvním místě, a tak se bez svých Conversek nemůžu obejít."

Bára Basiková, zpěvačka
"Co to jsou Conversky, jsem zjistila v roce 1993, když mi bylo třicet a byla jsem na výletě v Římě. Na obrovském billboardu byla fotka několika nahých holek obutých v Converskách. Hned jsem si koupila kotníčkové bílé - na tržišti. Samozřejmě to byl fake, ale udělala jsem s nimi velkou parádu. Po několika letech jsem si koupila originál a pak další, mám doma pět párů a nosím je ke všemu."

Karolína Mrozková, modelka Elite Prague
"Svoje první Conversky jsem si koupila v Londýně. Mám je ráda, protože jsou to takové ikony - jednoduché a přitom si je můžeš vzít i k šatům. Ale jsou sakra nepohodlny! Teď už je sice tolik nenosím, ale svoji sbírku Conversek mám pořád schovanou."

Jan P. Muchow, hudebník
"Conversky nosím, protože mi je kupuje manželka. A mně se líbí."

Albert Černík, frontman Lake Malawi
"Nosím staré, okopané, bile, vysoké Conversky, když jedu na skateu, nebo když už mám všech jiných bot plné zuby."

Antonín Soukup, módní návrhář, LaFormela
"Protože mě baví, že se hodí ke všemu a čím víc je nosíš, tím líp vypadají a mají příběh."

Galerie osobností, které Converse milují a dokazují, že se dají nosit na mnoho způsobů, nejen s džínami.

 

Converse jsou prostě nesmrtelné!