Coverstar: Cindy Bruna

Text: Petr Matějček

Skutečnost, že život není spravedlivý, je jen málokdy tak do očí bijící, jako když se ocitnete v jedné místnosti s Cindy Brunou. Nemít alespoň základní pojem o technologických možnostech 21. století, musel by se člověk domnívat, že je její zevnějšek vyvrcholením současné exaktní vědy. Tedy že u jejího zrodu sehrály algoritmicky propracované postupy logickomatematické povahy větší roli než genetická loterie jako u nás ostatních.

Chodit na podpatcích ji v šestnácti letech naučil návrhář Azzedine Alaïa osobně. Dnes patří čtyřiadvacetiletá žena z francouzského přímořského městečka Saint-Raphaël k nejžádanějším modelkám světa. Seznam přehlídek, kampaní a módních focení, které Cindy v posledních letech absolvovala, se čte jako lexikon novodobých dějin módy. A přesto, když se mladé Francouzky zeptáte, na co je v souvislosti se svou hvězdnou kariérou nejpyšnější, nezačne vy- počítávat jména světových designérů ani jednotlivé ročníky přehlídek Victoria’s Secret, kterých se zúčastnila. „Nejpyšnější jsem na to, že jsem našla svůj hlas,“ říká uprostřed vysočanského studia, kam za námi dorazila poté, co se předešlý večer jako hlavní host zúčastnila otevření nového pražského butiku The Store.

cindy

K čemu jsou krásná tvář a sláva, když je člověk neumí využít? Adriana Lima podporuje americkou nadaci amfAR pro výzkum AIDS, Karlie Kloss učí mladé dívky kódování a programové jazyky, Doutzen Kroes zase hlasitě vystupuje proti ilegálnímu obchodu se slonovinou. „Díky sociálním médiím dnes můžeme oslovit více lidí než kdykoli jindy. A je naší povinností tuhle publicitu využít pro dobrou věc,“ je Cindy přesvědčená....

Více se dozvíte v březnovém čísle magazínu ELLE.

cara

Mohlo by se vám také líbit:

WINNIE HARLOW: NOVÁ TVÁŘ KRÁSY

NEKONVENČNÍ KRÁSKY: 5 INSTAGRAMOVÝCH MODELEK, KTERÉ VÁS OHROMÍ