Cože? Vary ještě neskončily!

Více než ve třiceti kinech po celé zemi můžete ode dneška do konce července vidět „balíček“ tří filmů, které letošní karlovarské publikum milovalo. Co se v něm ukrývá? (Filmy budou v kinech k vaší dispozici jednotlivě samozřejmě i po konci července.)

Pěkně blbě Komedie z produkce Judda Apatowa je černým koněm letní sezony, a vyhrává to jak u kritiky, tak u diváků. Do skutečného příběhu příběhu na první pohled neslučitelného a hlavně velmi sympatického páru (Kumail Nanjiani a Zoe Kazan) se rozhodně zamilujete i vy. Budete se smát, budete dojati, budete na ty dva ještě dlouho vzpomínat.  

{YouTube}Iln1_00oYSo&t=41s{/YouTube}

 

Axolotl Overkill Šestnáctiletá Mifti nemá lehký život, má hodně komplikovanou rodinu, zemřela jí matka a ještě jí do života vstoupí Alice – žena s kriminální minulostí. Vztah, který se mezi nimi vytvoří, je velmi intenzivní a velmi komplikovaný. Jeden z nejlepších debutů posledních let, seznamte se!  

{YouTube}sPut5wM3-zI{/YouTube}

 

Dvojitý milenec Ne, François Ozon nás zklamat prostě nedokáže, a tak je tomu i s jeho novým filmem – hodně povedenou variací na hitchcockovský thriller s úžasnými Marine Vacth a Jéremiem Rénierem. Dvojče, nebo dvojník? Nechte své nervy napnout Ozonem až k prasknutí. 

{YouTube}GG8L3zSK54c{/YouTube}

 

To bychom měli Vary ve vašem kině, z nichž prostě musíte vidět všechno. Co ale vybrat ze Šary Vary, tedy něčeho jako „the best of KVIFF 2017“, které probíhají až do neděle 16. července v pražských kinech Světozor a Aero? Za nás rozhodně toto: 

ižáček I když divákovi nejde zrovna naproti, film Václava Kadrnky vyhrál letošní Vary (jako první český film po patnácti letech), a již proto musíte středověkou raod movie inspirovanou básní Jaroslava Vrchlického Svojanovský křižáček vidět. Čeká vás výjimečný artový zážitek a zjištění, že u nás stále žije a tvoří někdo, pro nějž je v umění na prvním místě realizace jeho nekompromisní vize. Blahopřejeme, Václave Kadrnko. 

{YouTube}XZHcYr8mbrM{/YouTube}

 

Oklamaný Sofia Coppola a její adaptace gotického románu Thomase Cullinana vám ve velmi úhledném balení a s bravurními hereckými výkony Nicole Kidman, Kirsten Dunst, Elle Fanning, Colina Farrella a dalších ukáže, co dokáže ženská síla, zvlášť když se znásobí...

{YouTube}Ws_xJFQ_a_0{/YouTube}

 

Svět podle Daliborka Přemýšlíte někdy o lidech v metru nebo v tramvaji, co asi dělají doma? A kdo vlastně žije ve vedlejším bytě? Dalibora z Prostějova byste za souseda rozhodně nechtěli. Pracuje jako lakýrník, točí amatérské horory, skládá naštvané písně, maluje a je neonacista. Blíží se mu čtyřicítka, ale stále bydlí se svojí mámou Věrou a ještě agresivněji smýšlejícím otčímem. Nesnáší svoji práci, cikány, Židy, uprchlíky, homosexuály, Merkelovou, pavouky a zubaře. Nový dokument Víta Klusáka vás rozhodně bude šokovat...

{YouTube}gp4dWKoD0hw&t=36s{/YouTube}

 

Happy End Klasik evropské kinematografie tentokrát ukazuje plíživý rozklad rodiny vyšší střední třídy, tak jak to umí snad jen on. Tedy naoko úhledně, pod povrchem ovšem nekompromisně kriticky. Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant, Matthieu Kassovitz, Toby Jones a hlavně malá Fantine Harduin vás herecky naprosto dostanou.

{YouTube}RH2gFzzAajc{/YouTube}

 

Odnikud To nejlepší nakonec. Při teroristickém útoku přišla o svého muže i syna. Vydala se na krutou cestu pomsty. Hraje ji Diane Kruger, režíruje ji Fatih Akim a vy na její herectví ani na celý film Odnikud rozhodně jen tak nezapomenete a dost možná se stane jedním z vašich nejlepších zážitků letošínho filmového roku. Zcela právem. 

{YouTube}HzMZT1FhtwY{/YouTube}

Kdy na filmy doporučené ELLE můžete jít, zjistíte na kinosvetozor.cz a kinoaero.cz. Filmový maraton prostě nekončí!