Čtyři tipy, jak správně nosit parfém

Kosmetická redaktorka ELLE se v New Yorku u příležitosti představení nové resort kolekce americké módní návrhářky Caroliny Herrery setkala s parfumérem Rodrigem Flores-Roux. Jeden z nejúspěšnějších "nosů" současnosti spolupracoval s ikonickou designérkou a její dcerou Carolinou Herrerou de Baez na řadě vůní. Společně sdílí nejen latinsko-americké kořeny, ale především vášeň pro dokonalou eleganci a jasmín. Květinu, která je pro celou módní značku Herrera zcela zásadní a tvoří nedílnou součást slavných vůní 212 a Good Girl. 

Parfumér exkluzivně pro ELLE prozradil čtyři super triky, jak správně nosit vůně. 

"Vůni aplikujte na zadní stranu kolen. Má to hned několik důvodů. Jednak to je velmi sexy gesto, a protože jsou nohy ta část těla, která se nejvíce hýbe a v šatech a sukních jsou odhalené, vůni kolem sebe neustále šíříte. Podle mě jsou kolena tím nejlepším místem na parfém."

ELLE tip: Kromě klasické vůně používejte také tělovou řadu. Na party sezonu je nejlepší olej na nohy Good Girl Carolina Herrera. Olej pokožku vyživí, dodá jí jas a krásně provoní smyslnou vůní, kterou si zamilovala mj. topmodelka Karlie Kloss.

ch karlie feccb

"Dalším mým osobním tipem je nastříkat si svojí oblíbenou vůní na kartáč a pak si jím pročesat vlasy. Nestříkejte parfém přímo do vlasů, díky hřebenu se dostane lépe a ve správném množství na celou délku vlasů."

ELLE tip: Na pořádné party nesmí chybět šampaňské. To nemusíte jen popíjet, ale také jím vonět. Jiskřivé aroma s lehkým citrusovým nádechem parfuméři milují a vy budete taky. Tu nejlepší vůni šampaňského hledejte pod kódem 212. Sáhněte po růžové lahvičce 212 VIP Rosé, která je přesně tím pravým doplňkem na každý večírek.

CH 212 VIP ROSE Lifestyle HR 76f0e

"Někteří parfuméři vám řeknou, že byste vůni měli nastříkat do vzduchu a pak voňavým obláčkem projít. Já si myslím, že to je zbytečné plýtvání. Aplikujte ji rovnou na kůži." 

ELLE tip: Během chladných měsíců si vyberte vůni s dominantními ingrediencemi, které vás "zahřejí", jako je např. kakao, vanilka, jasmín a mandle. Všechny je najdete v parfémové vodě Good Girl Carolina Herrera, kterou si právě teď můžete pořídit i jako limitovanou edici ve třpytivém flakonu.

"Můj poslední tip je možná trochu kontroverzní, ale já si myslím, že ve vůních platí čím víc, tím líp. Chcete být nezapomenutelná? Pak s parfémem nešetřete. Když k vám někdo přistoupí ve výtahu, měl by vaši vůni okamžitě cítit."

{YouTube}Fh0pOZc1g8k{/YouTube}