Elie Saab haute couture S/S 2011

Hurá na Oscary. Asi takhle působí nová HC kolekce Elieho Saaba. Ten totiž stvořil linii plnou étericky ženských šatů, které se přímo nabízejí pro záři reflektorů.

Stejně jako Chanel či Givenchy i Elie zvolil na jaro a léto hlavní paletu v jemných pastelových odstínech nude, okrové, pleťové a lila kontrastující s dramatickou černou. Společným jmenovatelem pro kolekci se staly ručně našívané flitry, křišťály a jemně průsvitné hedvábí s aplikací řasení a květin.
Saab si pohrál s typy dekoltů i rozparků, a i když jde prakticky jen o přehlídku dlouhých večerních rób (pár krátkých kousků se tu ale taky najde), žádné se neopakují a každá je střihem i detaily absolutním solitérem.

Celebrity do fronty!

Tahle kolekce je prostě předurčená pro červený koberec. Doslova při každém pohybu dlouhých průsvitných sukní z ní dýchá glamour třpytivého Hollywoodu. Už teď si můžeme tipovat a sázet se, jakou hvězdu v róbě od bejrútského návrháře uvidíme první. Že by Blake Lively, která poslední rok sbírá jen ty nejlepší kousky, nebo Anne Hathaway? Diane Kruger? Koho byste v haute couture od Saaba viděli nejradši?