ELLE & Amazing Places: kde strávit líbánky

Neznám snad dívku, která by se už od malička netěšila na den, kdy se provdá za svého pana Dokonalého. Já za sebou sice ještě líbánky nemám, ale přemýšlela jsem, kde bych je u nás tak nejraději strávila. Většina lidí je tráví na plážích, mně to ale přijde škoda, protože se i u nás skrývá velká spousta nádherných míst, jež doslova vybízejí k odpočinku ve dvou.

Lichtensteinská stodola

Lichtensteinská stodola

To pravé místo na romantiku ve dvou najdete kousek od Olomouce. Majitelé tu před lety koupili stodolu, tehdy v dezolátním stavu. A i když jim nikdo nevěřil a všichni radili, ať to radši celé zboří, vykouzlili místo, kde byste televizi hledali marně a kde jediné, co vás ten den bude zajímat, bude, jaká vůně koláče od paní majitelky vás ráno probudí a kolik světlušek při večerním posezení na terase zahlédnete. Čas tu plyne úplně jinak. Stodola má své kouzlo jak v létě, tak v zimě, vždy jsem zde ale dělala jednu a tu stejnou věc. Lenošila. Pokud jste z Prahy stejně jako já a neumíte si dát chvilku oraz, tady vás to zkrátka naučí. Ráno si můžete utrhnout čerstvá jablka ze stromu, nakrmit koně v protější ohradě a odpoledne vyrazit do lesa pro chrastí, abyste měli na zátop pod špekáčky. Mám ráda místa s duší a Lichtensteinská stodola je jedním z nich. Je tu cítit láska a dokonalá harmonie, a to je podle mě to, co dělá tohle místo kouzelným.

 

ELLE
Chateau Herálec

Chateau Herálec

Do Chateau Herálec jezdíme s přítelem několikrát do roka, a tak můžu s klidem říct, že přesně tady bych si dokázala představit líbánky. Pokud chcete strávit ničím, a především nikým nerušené chvilky, jste na správném místě. Personál se tady o vás stará jako v bavlnce a vládne tu doslova rodinná atmosféra. Proto si vždy ani neuvědomujeme, že jsme v hotelu, ale cítíme se jako u velmi dobrých známých. Pro vaše největší pohodlí vám budou sloužit prostorné pokoje, mým nejoblíbenějším a zároveň největším je King’s suite pánů Trčků z Lípy. Pamatuji si, když jsem poprvé procházela 140 metrů čtverečních velkým apartmá, tak jsem si jen musela sednout na postel a nevěřila jsem, v jaké kráse jsem se to ocitla. V Chateau Herálec není nic nemožné. Chcete strávit chvilku relaxu? Odpočiňte si v bazénu a se šampaňským ve vířivce. Rádi byste si zkusili jízdu v kabrioletu? Zkrátka si od jednoho takového půjčte klíče na recepci a vyrazte se provětrat po okolí.

ELLE
Mlýn Danemark

Mlýn Danemark

Jen malý kousek od Kutné Hory, ukrytý v lese, stojí přestavěný starý Mlýn, kde najdete oázu klidu  skloubenou s luxusem. A když mluvím o klidu, tak tím si můžete být jisti. Hotel je určen pouze pro dospělé, takže se nemusíte bát, že by vás ráno budilo plačící dítě. Ráda na svých cestách poznávám okolní přírodu a „místní kulturu“, ale musím se přiznat, že z Danemarku nikdy nevytáhnu paty. Po příjezdu hned vypínám telefon a prostě jen čerpám energii. Nejlépe to jde u venkovního bazénu, který je vyhřívaný, takže i za chladnějších dní se o něj nemusíte ochudit. A jak trávím večery? Ty vysedávám v restauraci s dominantním velkým krbem, kde pro šéfkuchaře není problém vykouzlit vám i takové jídlo, které na jídelním lístku sice nenajdete, ale zrovna jste na něj dostali chuť. A to se u nás moc nevidí.

ELLE
Cattaleya

Cattaleya

Hotel Cattaleya najdete v Beskydech v obci Čeladná, která ukrývá jedny z nejkrásnějších míst na ubytování, které u nás v Amazing Places máme. Vlastně se nestačím divit tomu shluku krásných prostorů na jednom místě. Pokud sem pojedete na líbánky, vaší prioritou určitě bude odpočinout si po náročných přípravách na svatbu. A začít s tím můžete už na pokoji, který je stejně jako celý resort naprostým designovým kouskem. V Cattaleye jsem vyzkoušela již několik pokojů, a jestli vám můžu poradit, sáhněte po tom s houpačkou nebo privátní vířivkou na terase. Dobít baterky můžete i ve wellness zóně se třemi saunami, a pokud jste gurmet, tak si nezapomeňte udělat rezervaci v prosklené restauraci, jež je dominantou celého resortu. Nemá cenu, abych se vám tu rozplývala nad degustačním menu, které je stále obměňováno a kuchaři vaří především ze sezonních surovin. To musíte sami ochutnat. A já – při pomyšlení na to, jak tam skvěle vaří – už mám zase hlad.

ELLE
Quisisana Palace

Quisisana Palace

Místa, která jsem už zmínila, jsou převážně na samotě. Jste-li ale více městský typ a máte rádi dlouhé procházky po kolonádách, vyrazte na své líbánky do hlavního města promenád, do Karlových Varů. Hned na hlavní třídě, malý kousek od vřídla, najdete luxusní hotel s lehce extravagantním interiérem. Všechny pokoje mají doslova až obrovské postele, designové koupelny, velké krby a je vidět, že se majitelé nebáli experimentovat i co se týče barev. V apartmánu Safari si můžete například dopřát luxus i v podobě soukromé vířivky hned vedle postele. V hotelu samozřejmě nechybí rozsáhlé wellness, kde se nechte hýčkat na kosmetice, při masáži nebo v sauně a ve vířivce. Ke Karlovým Varům neodmyslitelně patří léčebné prameny, tak nějaký z nich nezapomeňte vyzkoušet, až se půjdete projít po kolonádě. Chcete-li být i na takovémto druhu dovolené trochu aktivní, kousek za hotelem vylezte na rozhlednu Diana, odkud je krásný výhled na celé lázeňské město.

ELLE
Hana Krausová - Amazing Places