ELLE & Amazing Places: Kouzelné Slovensko

Všimli jste si už, že Amazing Places vybírá kouzelná místa i na Slovensku? Mám pro vás pár horkých tipů, kam se vydat k našim sousedům. Vše osobně ověřeno. Pojďte se se mnou přesvědčit, že za krásnými místy a skvělými službami nemusíte daleko, na Slovensku vědí, jak na to. 

amazing places

Liptovský dvor 

V Nízkých Tatrách se ubytujte v až pohádkově vypadající vesničce Liptovský dvor. Objevíte tu rodinný hotelový resort s 15 tradičními roubenými chalupami. Vyrazte sem s rodinou nebo třeba s kamarádkami a dětmi na dámskou jízdu. Každá chaloupka je až pro 6 dospělých a pro děti vám připraví dětské postýlky a další vybavení. Podle mě je Liptovský dvor ideálním místem pro ty z vás, kteří mají rádi své soukromí, ale ocení i luxusní služby resortu. Nachází se tu totiž i hlavní chalupa se stylovou restaurací a relax centrem s bazénem a saunami. Děti si mohou hrát v dětském koutku nebo na venkovním hřišti. A vy rozhodně nevynechejte místní tradiční restauraci, kde vaří moderně pojatá regionální jídla z čerstvých sezonních surovin. 

cara

 

amazing

Chalets Jasná Collection

Představte si horské chalety jako z Rakouska nebo Itálie s výhledy na Alpy. A teď se jen přesuneme na Slovensko ke snad ještě krásnějším místům v Nízkých Tatrách s úchvatným výhledem na Chopok. V Chalets Jasná si budete připadat jako doma, zároveň se tu o vás ale postarají jako o nejváženější hosty. Poskytují tzv. Chalet Service, díky němuž se budete cítit jako v luxusním hotelu. Snídaně vám donesou přímo na pokoj a večer si můžete objednat kuchaře, který vám uvaří pochoutky přímo ve vaší kuchyni. Skvělá je služba odvozu kamkoli do blízkého okolí na večeři. Nemusíte se omezovat tím, že jeden z vás nemůže pít, aby mohl řídit i během zpáteční cesty. Každý chalet má také krb, saunu, objednat si můžete i soukromou masáž. Pokud si chcete dopřát opravdu výjimečný zážitek, rezervujte si úplně nový chalet Chopok, kde budete odpočívat na ploše úctyhodných 500 metrů čtverečních. 

cara
amazing

Noc na Lomnickém štítě 

Nedokážu si představit romantičtější místo na slovenských horách než hotel na Lomnickém štítě. Nechte se vyvézt lanovkou na druhý nejvyšší vrchol Slovenska a těšte se na noc strávenou ve výšce 2634 metrů nad mořem. Bude tu na vás čekat nekonečné množství úžasných výhledů, dokonalé ticho a magická atmosféra jako stvořená třeba pro zásnuby. Odsud se zpět jen tak nedostanete, proto si tu vychutnejte gurmetskou čtyřchodovou večeři. Větší romantiku neznám. Strávit tu alespoň jednu noc je zážitek na celý život. 

cara
amazing

Zochova chata  

Možná si teď podle názvu představujete malou chatičku v horách, Zochova chata je ale luxusní wellness hotel v Malých Karpatech. Najdete tu dva typy pokojů. V původní srubové části chaty jsou všechny zařízené v horském stylu s použitím masivního dřeva, v moderním křídle hotelu se můžete ubytovat v luxusních apartmánech. Doporučuji ty s úchvatným výhledem do hustého bukového lesa. Do Zochovy chaty se jezdí krom okolní přírody především za krásným wellness, do nějž vkročíte romantickou procházkou lesem, speciální chodbou spojenou s masáží chodidel. Zaplavejte si v bazénu, z nějž je díky obrovským oknům překrásný výhled do zahrady. Sauny, masáže a další procedury jsou už jen třešinkou na dortu. 

cara
amazing

Chateau Amade

Našli jsme na Slovensku unikátní místo, kde zažijete opravdu pětihvězdičkový luxus a péči. Chateau Amade bych přirovnala k českému hotelu Chateau Mcely. Podobně jako Mcely leží kousek od Prahy, do Chateau Amade se dostanete za necelou hodinu z Bratislavy. Zámecký resort má nádherný park, kde se při dobrém počasí pořádají pikniky a v sezoně třeba i letní kino. My jsme tu byli během horkých letních dnů a velkou část dne jsme strávili u venkovního bazénu. Mimo něj tu můžete ale relaxovat i v přepychovém wellness s vnitřním bazénem a saunami. Doporučuji vyzkoušet některou z masáží nebo rovnou odpočinkový rituál, který vás dostane do nadpozemských sfér. Pokud s končícím víkendem nespěcháte domů, zůstaňte na nedělní brunch. Získáte pozdní check-out zdarma a prodloužíte si odpočinek výborným jídlem v neformální atmosféře. Mimochodem, vaří tu opravdu skvěle a to přímo z vlastních nebo regionálních surovin.

cara
amazing