ELLE & Amazing places: Krkonoše, značka Last Minute

Ode dneška se můžete každý týden těšit na tipy na kouzelná místa přímo od Amazing Places. Budu vás jednou za týden zásobovat designovými hotely, útulnými chaloupkami, místy v centru měst nebo na samotě u lesa, tipy na rodinnou dovolenou i na víkend ve dvou. Objevujte s námi Českou republiku (a občas i Slovensko), jezděte za zážitky a poznávejte nová místa.

Napoprvé vás zavedu do hor. Venku to už sice vypadá na jaro, ale zima se ještě neloučí. Jak lépe ji strávit než na sluncem zalité sjezdovce, ať už s lyžáky na nohou, nebo drinkem v ruce? Podívejte se na pár tipů od Amazing Places, kam vyrazit na našich nejvyšších horách.

AMAZING PLACES

Hradečanka

Úplnou novinku jsme na konci roku objevili na okraji Malé Úpy. Hradečanka zdatně konkuruje luxusním rakouským chaletům. Ubytujete se v pohodlných pokojích, vypijete si vaší ranní kávu u krásných kachlových kamen a na sjezdovku to máte jen pár kroků. K Hradečance patří i moderní prosklený ski bar, kde jsme si unavení po lyžovačce pochutnali na grilovaných kuřatech nebo burgerech. Skvěle se ale najíte i v samotné restauraci, kde vás čeká autentická italská kuchyně. Jejich lanýžové risotto a pizzu z kamenné pece prostě musíte vyzkoušet. My jsme k nim zvolili fantastické francouzské červené víno, které nám obsluha pomohla vybrat z nabídky více než 4500 lahví, které majitelé pečlivě vybírají po celém světě. Po večeři jsme stihli vyzkoušet i wellness a nahřáli si ztuhlé svaly v saunách. Jednoduše zimní pohádka se vším komfortem.

cara

 

amazing places

Hotel Olympie

Do Svatého Petra pravidelně jezdíme do hotelu Olympie, který za poslední roky prošel výraznou rekonstrukcí. Nyní najdete v pokojích spoustu dřeva, kožešin a příjemných materiálů. Unikátní je tu ale především výhled. Celá restaurace je prosklená, a tak si pokaždé vychutnáváme krom skvělého jídla i výhled na okolní kopce. Doporučuji ale pozorovat přírodu kolem i z moderního wellness. Skvěle se tu zahajuje den v bazénu, pokud si chcete dát trochu do těla, zapněte si protiproud. Večer si naopak odpočinete v několika saunách a vířivce. Buď vás odpočinek příjemně uspí, nebo naopak nabudí a budete jako my pokračovat do legendárního baru Silver Rock v centru Špindlerova mlýna.

cara
amazing places

Chata Buffalo

Vždycky, když zatoužíme po rodinné atmosféře, ale nechceme se nijak omezovat, vyrazíme do Chaty Buffalo. Milujeme zdejší personál, se kterým jsme si hned padli do noty, a musíme přiznat, že se o nás starají jako o vlastní. Velkorysé prostory v Buffalu jsou využity jen pro pár pokojíčků, a proto tu na nás mají dostatek času, věnují se nám a vaří pro nás samé dobroty. Buffalo si můžete pronajmout celé, my tu měli jednou skvělý teambuilding, ale i jen jednotlivý pokoj. Pro obě možnosti je ideální zdejší pocit soukromí a klidu. Chalupa je totiž přímo na sjezdovce a jen tak někdo se sem nedostane. My pokaždé parkujeme dole pod kopcem a nasedneme na skútr, který nás vyveze asi 200 metrů vzhůru k chatě. A opravdu tu můžete nazout lyže a vyrazit rovnou dolů z kopce. Zaručujeme, že se sem večer budete těšit zpět, nejen kvůli výbornému jídlu, ale i vířivce s výhledem do kraje.

cara
amazing places

Erlebachova bouda

Vyrážíte na hory s dětmi? V Krkonoších neznáme mnoho lepších míst než Erlebachova bouda. Vypusťte caparty do dětského koutku, nebo je nechte cachtat se v brouzdališti. Vy je můžete jedním okem sledovat a zatím si užívat sauny, bazén, nebo se vystřídat na úžasných masážích. Díky tomu, že je Erlebachova bouda přímo v srdci KRNAP, je pro nás už sama cesta na kopec vždy zážitkem. Obdivujeme zdejší dechberoucí výhledy z terásky. Než vyrazíte na výlet na běžkách nebo sjíždět svahy, staňte se na chvíli zvoníkem v místní kapličce, která patří k areálu. Děti to budou milovat.