ELLE & Amazing Places: odpočívejte v kouzelných wellness hotelech

Kdo by nemiloval relax v saunách a bazénech? V Česku je dnes už spousta přepychových wellness hotelů. Já miluju velké odpočinkové zóny, kde ale máte pocit soukromí a intimity. Nemám nic proti tomu pronajmout si privátní spa jen pro nás dva, raději ale trávím celý den bloumáním mezi bazénem, saunami, lehátkem s knížkou, vířivkou a úplným nicneděláním, Sice se to nezdá, ale i to je někdy pěkná fuška. Podívejte se na mé oblíbené wellness hotely. Jsou to místa, odkud se vám nebude chtít celý den vytáhnout paty a jediná vaše starost bude, abyste se stihli po celodenním odpočinku přichystat na večeři.

amazing places

Grand Hotel Kempinski High Tatras

Ačkoli máme v Česku krásná wellness, můj první tip se tentokrát nachází u našich sousedů. Kvůli výhledu na Tatry si musíme kousek popojet. Zion spa v hotelu Kempinski na břehu Štrbského plesa je pro mě synonymem dokonalosti. Úchvatný bazén lemovaný sloupy a křišťálovými lustry nadchne každého. Většina hostů polehává na ultra pohodlných lehátkách kolem bazénu, ale dám vám radu: popojděte kousek dále za vířivku a sauny a vyberte si jedno z lehátek v klidnější zóně s nádherným výhledem na pleso a hory před vámi. Odsud budete odskakovat jen do saun, zaplavat si nebo si vybrat něco ke čtení. Personál za vámi přijde i sem, můžete si objednat drinky i menší snack. Nebude vám chybět vůbec nic.

cara

 

amazing places

Maximus resort

Vyzkoušet největší wellness v Česku je skoro povinnost. V brněnském Maximu najdete na ploše 4000 m2 několik bazénů, vířivek, barů a odpočíváren, ale především 11 saun. Pro mě je nejkouzelnější ta na jezeře s panoramatickým výhledem na venkovní wellness. Pokud jste v saunování zkušení, můžete se jít potom přímo do jezírka ochladit. Na co se ale vždy nejvíc těším, jsou místní saunové rituály. Ve společnosti stejných bláznů a saunového mistra zkoušíme, co naše tělo vydrží. Ten pocit poté je k nezaplacení.

cara
amazing places

Miura

Miura je podle mého názoru průkopníkem, který přispěl k tomu, že se před lety začalo mluvit o Čeladné. Dnes tam funguje minimálně pět zajímavých hotelů a penzionů, ale Miura je stále v lecčems výjimečná. Podobný design a umění široko daleko nenajdete. Po celém hotelu se můžete kochat sochami od Davida Černého nebo díly od Damiena Hirsta, Andyho Warhola a mnoha dalších. Wellness je tu také jeden velký skvost. Ponoříte se do temných barev, které způsobí, že se zklidníte a naladíte na relaxaci. Ohromí vás tu obrovská vířivka, krásné sauny a privátní zóna. Jediné, co mě k večeru donutí opustit spa, je večeře a vždy vyladěné menu od Michala Götha.

 

cara
amazing places

Villa Regenhart

Jedinečný historický dům v Jeseníku prošel nákladnou rekonstrukcí a kromě povedených interiérů zahrnuje i krásné wellness. Já jsem ho byla vyzkoušet v zimě a není nic lepšího než odpočívat ve vyhřátém spa s pohledem do zasněžené zahrady. Ráno ještě před snídaní si můžete protáhnout tělo v bazénu, ale odpoledne a večer už jen relaxujte v saunách. V Regenhartu stojí za to využít i privátní wellness s vířivkou a masážní postelí. Objednejte si bublinky a něco dobrého a ani po hodině se vám nebude chtít odcházet.

cara
amazing places

Penzion Jurášek

Jedno z dalších úžasných míst v oblasti beskydské Čeladné. Rodinný penzion, nebo spíše horský hotel, vás vedle domácí kuchyně a luxusně zařízených pokojů nadchne i wellnessem, jež je provoněné kosmetikou L’Occitane. Do Juráška se dá jet v kterémkoli ročním období. V létě si můžete užívat nádhernou zahradu s koupacím jezírkem, opalováním na terásce nebo chytáním ryb v přilehlém rybníku, v zimě člověk nemusí vystrčit nos z hotelu. Mě tu vždy trápí jen jediná věc. Chce se mi zároveň ležet s knížkou u bazénu, zkoušet jednu ze tří saun i se nahřívat na horkých lehátkách a poslouchat meditační hudbu. Těžké rozhodování…

caraamazing places