ELLE.cz radí: jak se stát úspěšnou blogerkou?

Blogerem se může stát každý. Úspěšným blogerem jen jeden z mnoha. Jakých pravidel byste se měli držet, když se rozhodnete svůj život propojit s virtuálním světem?

Jak dostat lidi na můj blog?
Komentujte! Na lifestylových webech, na Facebooku, na blozích už zajetých blogerů. Vždy za svým zajímavým názorem přidejte odkaz na vlastní blog. Založte si stránku na Facebooku a Twitteru a postujte nové články. Soustřeďte se na to, aby vaše příspěvky byly pravidelné. Nezáleží na tom, jestli přispíváte každou hodinu, den nebo týden – podstatná je rutina, na niž si čtenáři zvyknou.

Jak zvýšit sledovanost?
Titulky jsou podstatné. Google umí vyhledat klíčová slova, a tím posunout váš příspěvek i na první strany. Takže pokud píšete třeba o novém singlu Madonny, ujistěte se, že je nadpis jasný a srozumitelný. S citáty nebo názvy písniček se daleko nedostanete.

Jak se spojit se značkami?
Pokud budete mít dobrou sledovanost, vyhledají si vás jejich PR oddělení sama. Pokud ne, můžete obvolat několik firem, představit svůj blog a nabídnout prostor ke spolupráci. Především buďte milí a skromní. Pamatujte – blogerů je kolem hodně, zítra vás může nahradit někdo jiný.

Jak vydělat peníze?
Existuje spousta zprostředkovatelů jako SkimLinks, Affiliate Window nebo LinkShare. Ti vám zaplatí 3–10 % z jakékoli koupě, k níž čtenáře dovedl váš blog. Pokud máte vysokou sledovanost a dobrou základnu čtenářů, můžete si přijít na slušné peníze. Proto je taky podstatné psát blog v angličtině (stačí překlad) – máte vyšší možnost zaujmout ve světě.

Drobné rady:
– Založte si účet u Google Analytics – sleduje četnost a pohyb návštěv
– Zalikeujte módní stránky – třeba ELLE.cz :)
– Buďte upřímní a milí – čtenáři snadno poznají afektovanost a odejdou
– Nenechte se odradit negativními komentáři – těm se bohužel nevyhnete nikdy
Jednejte profesionálně
– Nežárlete – naopak, pokud to chcete dotáhnout daleko, likeujte všechny okolo a oni vám to oplatí