ELLE.cz SPY: DVD Sabrina

Příběh Sabriny, dcery šoféra, která ke štěstí přišla, proběhl televizí už několikrát. V podání Julie Ormond a Harrisona Forda z roku 1995 má švih. Existuje ale i starší, už trochu méně známá filmová verze Sabriny od Billyho Wildera z roku 1954. S docela jinými hollywoodskými hvězdami – Audrey Hepburn a Humphreym Bogartem.

Na uchopení příběhu i charakteru postav je starší datum vzniku filmu přece jen znát. Ale všechno, v čem je Wilderova Sabrina o něco chudokrevnější a v čem za moderní verzí pokulhává, dožene bohatě Audrey Hepburn se svými modely. Film je velkou podívanou právě díky nim. Bílé plesové šaty, malé černé, sexy overal… Téměř všechny modely, které na Audrey tak milujete a znáte je jen z proslavených fotografií, si tu i s jejich báječnou nositelkou vychutnáte ‚naživo‘. Dodáváme jen, že ty z doby po velké proměně Sabriny a po jejím příjezdu z Paříže navrhl Hubert de Givenchy a film za ně film získal Oscara.

Audrey Hepburn

DVD Sabrina si můžete objednat na www.stample.cz a koupit v DVD prodejně na rohu Vodičkovy ulice a Václavského náměstí v Praze. Stojí 199 Kč.