ELLE letní manuál: Jak si dát na dovolené do kupy vztah

Kvůli práci a povinnostem se přes týden skoro nepotkáváte? Naplánujte si pár dnů jen pro sebe. Bez práce, bez kamarádů, jen vy dva a dělejte všechno, na co jste neměli čas a co už delší dobu zanedbáváte. Sedněte si večer na terasu, dejte si víno a povídejte si. Vyrazte na výlet, ať máte nové a hlavně společné zážitky. Běžte spolu běhat. Zajeďte si na soukromou pláž. Uvařte spolu typické letní jídlo. Romantika ve dvou nikdy nic nezkazí.

Vzpomeňte si, jaké to bylo, když jste spolu začínali. Uvědomíte si, proč spolu jste a co máte na partnerovi ráda. Je škoda, že na takové věci zapomínáme a v delších vztazích už neudržujeme jiskru.

Je jasné, že už nejste takoví jako na začátku, ale toho můžete skvěle využít. Můžete se do sebe zamilovávat znovu a znovu, jen je potřeba na tom trochu zapracovat. Nachystejte pro partnera milé překvapení, doneste mu snídani do postele, kupte si nové prádlo. Na dovolené si navíc můžete dovolit trochu experimentovat, odvázat se. Stres z práce nechte doma a naplno se věnujte jeden druhému.

Promluvte si o tom, co funguje a co ne, jak si myslíte, že byste na tom mohli zapracovat, svěřte se vzájemně s tím, co vám na druhém vadí, ale i co máte rádi. Uvidíte, co s vaším vztahem udělá jeden takový rozhovor a pár dnů o samotě.