ELLE letní manuál: Jak si na dovolené odpočinout

Sama na výlet
Jestli cítíte, že je toho na vás moc, pořád po vás někdo něco chce, telefon nepřestává zvonit a e-mailovou schránku máte úplně plnou, je nejvyšší čas na sociální detox. Inspirujte se Reese Witherspoon ve filmu Divočina a třeba se vydejte na pár dnů do přírody. Nemusíte chodit tři měsíce po horách, spát ve stanu a jíst konzervy. Klidně se ubytujte v útulném hotýlku s polopenzí. Vezměte si s sebou knížky a časopisy, na které doma nemáte čas, a jen tak lenošte.

n

Telefon nechte doma
Chystáte se s partnerem nebo s celou rodinou k moři? Pak bude nejlepší, když necháte mobil doma. Nikdo vás nebude rušit a vy si budete moct konečně odpočinout a totálně vypnout. Nejdůležitější e-maily můžete vyřídit přes hotelový počítač. Nezapomeňte si však před odjezdem nastavit v e-mailu automatickou odpověď, ve kterém termínu jste pryč a že vše vyřešíte hned po návratu do práce.

mn

Vyzkoušejte něco nového
Jestli si chcete odpočinout psychicky a máte rádi sport, zkuste třeba paddleboarding, surfing nebo jinou adrenalinovou zábavu, kterou vám budou na pláži nabízet. A jestli naopak prudším pohybům neholdujete, přihlaste se třeba na letní kurz italštiny nebo na hotelové lekce jógy.

mn