ELLE Menu: Fenyklový salát
Venku je mráz! Co přivolat jaro zeleninovým obědem? Fenyklový salát podle Báry je plný vitamínů.

Tak co těšíte se na jaro? Venku je sice hodně pod bodem mrazu, ale salát z  čerstvé zeleniny a vitamínů, by nám mohl dodat potřebnou energii, kterou potřebujeme, aby nás neskolila chřipka. Bára připravila salát, který je nabitý kyselinou listovou a vlákninou. Citronová šťáva a ocet zmírňují překyselení organismu, fenykl zase příznivě působí na trávení a pomáhá při nadýmání. Semínka bazalky nakonec salát vizuálně doladí

Ingredience pro 2 osoby:

Salát:
1 bulva fenyklu
svazek rukoly
hrst koriandrových lístků
1/2 hrsti mátových lístků
1 lžička bazalkových semínek

Zálivka:
5 lžic olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce jablečného octa
sůl a pepř

Postup:
Fenykl nakrájejte na plátky, rozpulte a rozeberte na nudličky. Rukolu nakrájejte nahrubo a bylinky rozeberte na lístky. Mátu můžete nakrájet na proužky. Vše, spolu se semínky, dejte do mísy, zalijte zálivkou a promíchejte.

Suroviny:

fenyklovy_salar

Fenykl nakrájejte na plátky, rozpulte a rozeberte na nudličky. Rukolu nakrájejte nahrubo a bylinky rozeberte na lístky. Mátu můžete nakrájet na proužky.

fenykl

Text, foto a připravila: Barbora Mosorjáková Více o Báře najdete na jejím Instagramu@mosorjakovab nebo na Facebooku www.facebook.com/Creamosorbar