ELLE Menu: Hovězí Stirfry

Proč se pustit do hovězího právě teď? 

"Moji pravidelní sledující si už mohli všimnout, že jsem trochu vysazená na různé směsi ze zeleniny, ideálně na asijský způsob. Můj dnešní tip je přesně takový jen k zelenině jsem přidala hovězí maso.Sice nejsem vegetarián, ale zelenina je moje láska. Zároveň  trpím nízkým obsahem železa a bez masa se občas neobejdu. Snažím se ale jíst maso pouze velmi vysoké kvality, ideálně z domácích farem, kde nepoužívají antibiotika, steroidy a podobné chemické látky. Přes kamarádku jsem objevila farmu Dvůr Seletice, kde přesně takové maso mají a nemůžu si jej vynachválit. Snad vám bude takhle připravené hovězí chutnat!"

 

Ingredience:
300 g hovězí plece

Marináda:
100 ml sezamového oleje
4 lžíce sojové omáčky
3 lžíce třtinového cukru
2 lžičky kukuřičného škrobu

Wok:
1 lžíce sezamového oleje
kousek zázvoru
2 stroužky česneku
1 - 2 chilli papričky
200 g asijské zeleninové směsi (já použila směs s pak-choi, baby brokolicí, baby kukuřící a červeným zelím)

Sezamová semínka na dozdobení

 

Postup:
Maso nakrájejte na tenké plátky a vložte do misky s marinádou. Zázvor, česnek a chilli nakrájejte nadrobno. Rozpalte wok pánev a přilijte lžíci oleje. Pár vteřin osmahněte koření a přidejte maso. Asi minutu restujte a přidejte zeleninu. Restujte další zhruba 2 minuty a odstavte. 
Maso je nutné dělat jen krátkou chvíli, jinak by bylo moc žvýkavé...

Podávejte s rýží nebo nudlemi a posypejte sezamovým semínkem. 

Jak si připravit hovězí stirfry

Více o Báře najdete na jejím Facebooku a Instagramu @mosorjakovab