#ELLEextra: 48hodin na Mallorce s novou Toyotou Corolla

Zajímáte se o životní prostředí? Podporujete udržitelnost? Třídíte? Při nákupech v supermarketech se snažíte „neplastovat”? Čím dál více z nás uvažuje ekologicky i při nákupy auta. A přesně v té chvíli přichází na řadu „hybrid”. Tedy auto, které kombinuje pro svůj pohon klasický spalovací motor v kombinaci s elekromotorem a baterií. Když nám tedy Toyota dala možnost zaletět si do Španělska a vyzkoušet novou Toyotu Corolla nemohli jsme říci ne. 

Toyota Corolla patří dnes mezi legendy automobilového světa, který se s tímto označením prodává již od roku 1966. Letos Toyota uvedla už dvanáctou generaci tohoto vozu, kterou jsme se vydali otestovat na ostrov Mallorca. Automobil vstupuje do prodeje ve třech karosářských verzích. Sedan doplňuje pětidveřový hatchback a kombi s titulem Touring Sports. Vybere si tak opravdu každý - mladý pár, který preferuje trendy a rychlost i početná rodina, která touží po prostoru. Společným jmenovatelem je ale ekologická stránka - nová Corolla sází na hybridní pohon.

toyotatoyota

Na naši cestě po ostrově Mallorca jsme měli možnost vyzkoušet si všechny verze a jejich jízdní vlastnosti nás opravdu nadchli. Za všech okolností skvěle sedí na silnici, v zatáčkách je vůz jistý, ale největší nadšení u nás určitě od začátku panovalo z odhlučnění interiéru. Vůz je díky hybridními pohonu opravdu nezvykle tichý.

toyota

A přiznejme si upřímně, že když vůz testují dívky, víc než výkon 85 kW, točivý moment 202 Nm nebo zrychlení z 0-100 km/h za 8,1s, je zajímá třeba design interiéru. Toyota Corolla vsadila na moderní koncepci s volně stojícím dotykovým displejem multimediálního systému, který má úhlopříčku osm palců. Displej je díky své výšce pěkně na očích. Nás potěšila i volba materiálů, zvlášť čalounění palubní desky syntetickou kůží u vyšších stupňů výbavy, která jde ruku v ruce s ekologickými vibracemi vozu. 

toyotatoyotatoyota