#ELLEEXTRA: vyzkoušeli jsme hloubkovou hydrataci

Znáte to: stres, pracovní honička, nepravidelný režim, prohýřená noc, věčné přechody z tepla do zimy. Vaše pleť je rázem mdlá a zašedlá a vypadá o pár let starší. Co s tím? 

Podle zástupkyně primářky oddělení dermatologie kliniky Asklepion Kateřiny Klauzové je ze všeho nejdůležitější hydratace. Ta pomůže pleti zpátky do kondice. Jako SOS řešení vám poslouží minerální voda ve spreji nebo hydratační maska. Z dlouhodobého hlediska pak pravidelná hydratace na bázi běžné denní rutiny ráno a večer a nebo rovnou zásah do černého: hydratace přímo do hloubky kůže. Jedná se o miniinvazivní ošetření, kdy vám jehlou nebo kanylou lékař přímo do pokožky aplikuje přípravek Juvéderm Volite, který funguje na bázi kyseliny hyaluronové. Tato látka je pro naši pokožku úplně přirozená a běžně se v ní vyskytuje. Pomáhá zvýšit přirozenou vláčnost pleti, hydratuje ji a udržuje pokožku zdravou a projasněnou. Kyselina hyaluronová je také přirozeným antioxidantem, pokožku chrání před volnými radikály a působí jako štít proti UV záření. V rámci ošetření se dá aplikovat na obličej, krk, dekolt, ale i třeba hřbety rukou.

Moje zkušenost:

Sotva jsem překročila pětatřicítku, moje pleť se začala hlásit o slovo. Kombinace práce a péče o malé dítě se postarala o strhaný, unavený výraz, nedostatek spánku o kruhy pod očima a přirozené stárnutí o menší elasticitu kůže. Potřebuju nutně jakoukoli vzpruhu! Ještě než přikročím k radikálním zákrokům, chci vyzkoušet něco méně závažného. Třeba právě hloubkovou hydrataci. A pak se rozhodnu, co dál, a vyrážím směr Asklepion. Samotnému ošetření předchází úvodní konzultace s doktorkou Klauzovou. Stručně mi vysvětlí, jak celý zákrok probíhá a následně mi sestra na obličej a krk aplikuje znecitlivující mast. Tenkou vrstvu masti pokryje igelitovou fólií a nechá působit 30 až 60 minut. Po krátké přestávce se do ordinace vrací paní doktorka a začíná čarovat. Během pár minut mi tenkou jehličkou aplikuje hydratační roztok do oblasti čela, nosoretních rýh nad horní ret, lícní kosti, bradu a krk. Díky znecitlivění prakticky nic necítím a narozdíl od návštěvy zubaře se obejdu bez svého plyšového maskota, který mě jinak doprovází všude tam, kde hrozí jakákoli bolest. Sestra mi na závěr přetře obličej hojivou mastí s dezinfekčním účinkem a mohu jít domů. Po pár hodinách se citlivost pokožky vrací do normálu a já se těším na efekt hydratované pokožky, který by se měl dostavit do dvou týdnů, kdy na sebe kyselina v pokožce naváže potřebnou vodu, a pleť se tak vypne, sjednotí a zmizí drobné vrásky. Výsledek má být viditelný zhruba devět měsíců, pak se látka sama vstřebá.

Nejúčinnější řešení, když vaše pleť volá SOS.