#ELLEhits: Hvězdy hudebních festivalů

JESSIE J (Colours of Ostrava)

Všechno na světě má svůj Price Tag, ale živá show Jessie J je k nezaplacení. O britské zpěvačce s impozantním hlasem se ví, že dokáže předvést strhující koncertní podívanou. V Česku zahraje poprvé a rovnou tu zahraje skladby ze svého dlouho očekávaného alba R.O.S.E. 

{YouTube}5PB2YzNddI8{/YouTube}

GLASS ANIMALS (Aerodrome festival)

Indie-rocková čtyřka s neotřelým zvukem loni vyprodala turné v Evropě i Americe. Vystupovat je baví, frontman Dave Bayley srší energií a na bláznivých koncertech, kde létají kapky potu i živé ananasy, je to znát.

{YouTube}_ZdsmLgCVdU{/YouTube}

BETH DITTO (Colours of Ostrava)

Americká diva, která sedmnáct let vládla kapele Gossip, se na sólové dráze vydala směrem k popu, rocku, disku a soulu. Buřičskou punkerku trochu zklidnil věk a manželství. “To je dospělost, baby,” říká.

{YouTube}b6zNcaXdFKE{/YouTube}

TOM ODELL (Metronome festival)

Sedmadvacetiletý blonďák vypadá jako hvězda švédské modelingové agentury, ve skutečnosti skládá písničky, hraje na klavír a prodává desky jako na běžícím páse. Tak pozor, je to bez diskuse adept na nezdravou fanynkovskou obsesi.

{YouTube}uvosjKUKCLo{/YouTube}

ILLE KAMILLE (Hip Hop Kemp)

Všichni z její rodiny jsou jazzmani, tahle kalifornská tvrďačka se ale vydala cestou hip hopu. Těm, kdo o ní tvrdí, že je nejlepší ženskou MC v Los Angeles, vzkazuje, ať si tenhle kompliment strčí za klobouk. Chce být totiž nejlepší MC vůbec.

{YouTube}QzhQweb-uN0{/YouTube}

LONDON GRAMMAR (Colours of Ostrava)

Andělské vokály zpěvačky Hanny Reid z britského elektropopového tria se často popisují jako nádherné. Sami London Grammar si myslí, že krásnou věcí je také pravda – a přesně tak pojmenovali své druhé album.

{YouTube}DC7sHxzRQAA{/YouTube}

The Kooks (Rock For People)

V létě do Čech dorazí britská kapela, která si vypůjčila jméno ze singlu svého oblíbence a vzora Davida Bowieho. Po třinácti letech existence stihli vydat album svých best of písniček a do Hradce Králové hodlají přivézt kytarovou smršť.

{YouTube}zH28w77Nq1k{/YouTube}

CHVRCHES (Aerodrome festival)

Synthpopová trojka z Glasgow přijede do Panenského Týnce zahrát novinky z chystaného alba s dramatickým názvem Love is Dead. Stejně jako láska bude plné pohádkových tónů, melancholie a frustrací.

{YouTube}e1YqueG2gtQ{/YouTube}