#ELLEnews co hýbe světěm módy a designu

Baví vás svět módy a jste lačni po každé módní novince? Pak čtěte dál! Vybrali jsme pro vás nejaktuálnější události na české módní scéně, které rozhodně stojí za vaši pozornost. 

Sponka

Trendy store, který si nenechte ujít!

Online konceptuální obchod Still Life otevřel své brány mladým designérům z celého světa a vy v něm můžete naít eticky zpracované kousky a doplňky od niche značek. Za vaši pozornost rozhodně stoí trička z udržitelné bavlny s vybranými tisky, ručně vyráběné tašky nebo printy od Thierry Portera, ručně vyráběné mobily od české značky Helele a cool sponky a klipsy do vlasů. S každou objednávkou zákazník získá i malý dárek. Jaký? Nechte se překvapit.

prsteny

Řekněte „ano”!

Česká značka šperků Antipearle představila první koelkci snubních prstenů! Inspirací k nové linii designérky Markéty Dlouhé Márové se stalo jiskření mořské pěny, která se stejně jako manželství rodí z napětí dvou energií a živlů. Voda a vzduch - ona a on. Láska naplněná i pulsující. „Textura šperků připomíná mušle omývané stále dokonala mořskými proudy, skály bičované slanou vodou i další přírodniny, které vyplavil oceán na pláže a skaliska,” popisuje Markéta. Kolekce Foam se sestává z šesti typů snubních prstenů pojmenovaných podle slova láska v různých světových jazycích. Všechny jsou ze čtrnáctikarátového bílého nebo žlutého zlata a existují v dámské i pánské variantě. Vybrané modely zdobí navíc brilianty. Achhhhh!

dimenze betonu

Nové dimenze betonu

Spojením mezinárodních zkušeností ze sofistikovaných oborů, jako je sommelierství či módní průmysl, zakladatelky značky Kateřiny Dubovické a technologických zkušeností z výroby prefabrikovaných betonových interiérů spoluzakladatele Karla Sochůrka vznikla na trhu nová značka. K návrhu první kolekce interiérových doplňků s názvem Rudimentum majitelka značky Greyco přizvala českého designéra Františka Zelinku. Cílem studia, které navrhuje a vyrábí čisté interiérové objekty, je vytvářet dostupný design a zároveň odbourávat stereotypní představy o betonu, jako je jeho těžkopádnost nebo typická šedivá barva. Díky pečlivému vývoji správných směsí s pigmenty a zátěžovým zkouškám za pomoci technologů se studiu Greyco za více než rok vývoje podařilo docílit na trhu unikátní a trendové barevné palety betonových doplňků a jeho nezvyklé lehkosti. Všechny výrobky značky přitom splňují náročné požadavky na kvalitu a funkčnost. 

čas ke čtení

Čas ke čtění

Milujete stylové kavárenské interiéry? Pak si nenechte ujít tuto velmi vydařenou novinku knihkupectví Book Therapy - Delicious Places. V této „coffee table book” najdete ty nejinspirativnější interiéry světových kaváren, restaurací, hotelů a pop-upů.