#ELLEtravelblog: Julie a to nejlepší z New Yorku

Jmenuje se Julie, je jí 33 let. Za svůj domov považuje Prahu (narodila se v Moskvě), přišla sem, jak to někdy bývá, za láskou a našla mnohem víc. Stala se známou ilustrátorkou a po 10 letech se dostala až do New Yorku, kde nyní žije. Umí několik jazyků, je tenká jako proutek, silná a houževnatá jako medvěd.

Pracovala pro Mezinárodní Olympijský výbor, UNESCO a Organizaci Spojených národů, připravuje veškeré eventy pro Bloomberg a její video se vysílalo na slavném Time Square. Její ilustrace se objevily ve většině známých časopisů včetně Elle nebo GQ, Equire, Men's health, PORT, Interview a mnoho dalších. Navrhla plakáty pro divadlo Alfréd ve dvoře, projekt reSite. Vystavovala v DOXu. A za zmínku stojí i fakt, že první dva měsíce v New Yorku pracovala (zdarma coby dobrovolník) jako designér v Českém centru.

O svá oblíbená místa a tioy, jak si tuto pulzující americkou metropoli užít se podělila s elle.cz

julie

Spring! Jaro pomalu ale konečně přichází do NYC! Máme za sebou první slunečný víkend. Moje oblíbené období v NYC je pozdní jaro a celé léto. Nemohu se dočkat až bude min +20 C. Neexistuje nic lepšího než jarní New York. Všechny obchody pomalu začínají pomalu vystavovat "cherry blossoms" a další jarní květy, město ožívá barvami a ulice voní třešňovými květy a tulipány. 

cara

 

julie

Zamilovala jsem si tzv. "poke bowls", zdravé jídlo původem z Hawaje, které lze sehnat i v Praze. Protože trávím hodně času v letadle anebo před počítačem, musí moje strava primárně podporovat imunitu a obsahovat to nejlepší q čerstvé ovoce, zeleninu a ryby. Nejlepší (a dokonce i nejlevnější) poke bowl je Pokeworks kolem Union Square. Další výhodou tohoto místa je fakt, že je jen krok od nejlepšího farmářského trhu (Union Square Greenmarket), kde v létě najdete nejčerstvější potraviny a nádherné květiny. New York je krásný, ale cenově velmi náročný, jsem stále "girl on a budget" a tady výběr je vždy velký.

Mám-li chuť na sladké (a kdo je nemá, prosím?), tak je to zas jen krok do Dough – báječné místo s čerstvými koblihami 7 dni v týdnu. Můj tip je, zajit do Grand Central terminal (nádraží) a skočit si do Doughnut plant, báječná nově otevřená koblihárna. Pracuji v Midtown a proto je toto místo mojí nejoblíbenější volbou po práci. 

Pokud mate chuť na drink a milujete kstarý New York – pak je Oyster Bar v Grand Terminal dlouhodobě jednou z nejlepších voleb. Dost možná se zde budete cítit tak trochu jako v Barceloně, architekti tohoto  baru totiž pocházejí/li ze Španělska. Možná nevíte, ale v roce 2012 dostalo celé nádraží Grand Central nové logo od, jako skoro vše v NYC, od studia Pentagram. Většina designerů nenávidí, anebo nenávidí, ale chce pracovat pro Pentagram. Faktem je, že téměř celý New York má branding od Pentagram (městské části, obchody, banky, nemovitosti, parky včetně slavné The High Line).

Večery nebo víkendy trávím ráda v Downtown Manhattan a mojí volbou je většinou Sweet Chick. Tohle místo je rájem milovníků smažených kuřat a vyhlášená je jejich klasická Americka kombinace (chicken & waffles). A nebyl by to New York, kdyby zde wafle nenabízeli i bezlepkové. Pokud se mi zasteskne po Východní Evropě, je za rohem od Sweet Chick. Další má oblíbená restaurace: Russ & Daughters, kam chodím na bramborový salát, sproty a ostani chuti 80 let.

cara

julie

Jako holka pracující na Madison avenue potřebuji vypadat špičkově, jako by každý můj oblek byl z Barney's (není, samozřejmě). Řešení? Krejčovství. Moje dva dosud nejdelší životní vztahy, to je švadlena, která mi upravuje oděvy v krejčovství v Bronxu a pak moji dva zubaři, jeden v Praze, druhý v Moskvě. Jsem velký fanoušek nakupování na eBay a většina mého oblečení jsou luxusní vintage kousky (poslední láska je Giorgio Armani a jeho klasika z 90 let) a tudíž mít krejčovství, kterému tyto vintage kousky od Alaia či YSL můžete svěřit, je nutností. Ta nejlepší krejčovství najdete směrem na Uptown.

cara

julie

Nenosím makeup a investuji spíše do skincare a tzv skin treatments (Washington Square Dermatology), ale stejně jako každá holka mám období se špatnou náladou, nekončící zima, vysušená pleť a pro takový případ existuje Ricky's NYC. Tohle místo je veřejným tajemstvím a každý beauty editor vám řekne, že tam prostě musíte! A je to pravda! 

Do Sephory chodím jen když mám rande kolem Union Sq a potřebuji si přelakovat vlasy (ano, vzorkem). Mám pocit, že většina lidi to dělá úplně stejně - Sephora funguje jako rychlý beauty salon 

Ale pokud opravdu něco potřebuji a nechce se mi čekat na zásilku přes online, tak mojí volbou je Ulta. Podle mě nejlepší výběr, lepší ceny a zajímavé značky.

cara

julie

Když mluvíme o kráse a o NYC musím zmínit, že na jaře a v létě voní město velmi specificky. Jasně poznáte, že jde o nějaký zajímavý parfém, Mají ho ženy i muži. Jmenuje se Santal 33 od Le Labo. Téhle vůni nezůstane nikdo lhostejný - budete ji milovat nebo nenávidět. Je to fakt vůně New Yorku.