#ELLEyoga: zacvičte si spolu s jedinečnou Klárou Pokornou

Nemusíte se oblékat. Nemusíte jet autem. Ani nemusíte stíhat přesný začátek lekce. K tomu, abyste začali cvičit jógu, stačí jediný důvod - chtít. A právě díky známé lektorce jógy Kláře Pokorné, teď na ELLE budete mít možnost cvičit s ní pravidelně. 

Klára je krásná, milá a lekce s ní jsou mega zábavné. Klidně během hodiny pustí rap nebo hip hop a proplete vám nohy a ruce tak, že v tu chvíli nebudete moct myslet na nic jiného, takže se neskutečně odreagujete. Chodí k ní hodně blogerů a youtuberů, učí i Báru Karpíškovou nebo Honzu Řežába a jeho ženu. 

Když se podíváte na její Instagram @klara_yoga, tak rychle pochopíte, že miluje inverzní pozice a to hlavně stoj na rukou a různé balančni pozice, které si s ní můžete během lekcí vyzkoušet. Málokdo tohle v Čechách učí a Klára je v tomhle vážně špička. 

U koho se učila a učí? 

„Na začátku jsem hledala, jaký styl jógy by mě bavil. Měla jsem hodně učitelů, ale když jsem v Berlíně potkala Dylana Wernera bylo mi jasné, že tohle je přesně to, co chci," říká Klára, která se stále jezdí vzdělávat do Londýna a New Yorku. Učila se u: Meghan Currie, Patrick Beach, Dice lida-Klein „Inspiraci a další znalosti hlavně ve stojích na rukou sbírám od mého trenéra a dobrého kamaráda Jana Jiráka a dalších circus artists.“  

Co chystá: 

V únoru připravuje kurz pro učitele jógy 200 Yoga teacher training. „Moc mě baví předávat lidem znalosti, které jsem načerpala v zahraničí. V ČR jsme s jógou ještě na začátku a chybí nám dostatek kvalitních a inspirativních lektorů. Proto jsem se rozhodla, že je čas udělat vlastní kurz.” 

Kde si můžete s Klárou zacvičit? 

Pravidelné lekce má ve studiích Namastery a Yogamovement Prague. Výborné jsou víkendové workshopy a masterclass, které jsou 2,5 hodiny dlouhé a každý workshop je zaměřený na určitou problematiku (stoje na rukou, záklony, flexibilita, atd.)