Exkluzivně na ELLE.cz: Tiffany představuje charitativní kolekci Save the Wild

Šperkařský dům Tiffany & Co. měl vždycky k přírodě velmi vřelý vztah. Slouží mu jako nekonečná studnice inspirace pro řadu nádherných kolekcí a zodpovědně značka přistupuje i ke zdroji drahých kamenů, z nichž své legendární šperky tvoří. Proto nebylo žádným překvapením, když před lety představila projekt Save the Wild, na kterém spolupracuje s topmodelku Doutzen Kroes.

Každý rok je na světě zabito až 30 tisíc slonů kvůli slonovině a stav je natolik kritický, že slonům hrozí vyhynutí v divoké přírodě. Tiffany se proto snaží proti této situaci bojovat a představilo speciální kolekci Tiffany Save the Wild, jejíž celý výtěžek firma věnuje na podporu projektů pod záštitou největší organizace na ochranu ohrožených druhů Wildlife Conservation Network. Ta spolupracuje s Leonardo DiCaprio Foundation a Elephant Crisis Fund a bojuje proti ilegálnímu obchodu a zabíjení zvířat ve volné přírodě. 

Na podporu iniciativy byla vloni představena také globální kampaň #KnotOnMyPlanet, do které se zapojilo mnoho světových celebrit. Spolu s Tiffany již třetím rokem upozorňují na kritický stav ohrožených druhů a během newyorského fashion weeku představily speciální kolekci Tiffany Save the Wild. Dodnes se Tiffany podařilo věnovat tři miliony dolarů na záchranu zvířat. Letošní kampaň nafotil kreativní ředitel Reed Krakoff a uvedení kolekce přišli podpořit v čele s ambasadorkou projektu Doutzen Kroes například Naomi Campbell, Rowan Blanchard, Bria Vinaite, Tommy Dorfman, Jordan Barrett, Kristen Noel Crawley, Sami Miro, Trish Goff, Nigel Sylvester a další.

Kolekci Save the Wild tvoří přívesky ve tvaru slonů a letos nově také lvů a nosorožců z 18karátového zlata a ze stříbra, a speciální limitovaná edice broží ve tvaru slona s pavé diamanty.

tiffany

Kolekce je v prodeji od září 2018.

#TIFFANYSAVETHEWILD #KNOTONMYPLANET @TIFFANYANDCO

Podívejte se na event k představení kolekce Save the Wild spolu s ELLE: