Fenomén „ginger shot“

Text: Klára Dedková

Pití panáků nikdy nebylo tak zdravé. Jen jejich obsah trošku pozměňte. Místo vodky zkuste 100procentní zázvorovou šťávu. 

Po ránu, během dne, při nachlazení, pro hubnutí nebo jako dobíječ energie. Takzvaný ginger shot je zázrakem téměř na všechno. Šťáva vymačkaná ze zázvoru má blahodárné účinky, a tak si ji zamilovaly především topmodelky a oscarové herečky. Proč byste ho měla pít i vy?

Zázvor je neuvěřitelný lék na nevolnost. Nejenže zklidňuje žaludek, ale také podporuje trávení. Díky vysokému obsahu vitaminu C a hořčíku zvyšuje imunitu a bojuje proti infekci. Pokud tedy ucítíte, že na vás něco leze, pobolívá vás v krku nebo nejste „ve své kůži“, zkuste ho a neuděláte chybu. 

Ginger shot je k dostání například v Delmartu nebo Marks & Spencer, ale zvládnete si ho vyrobit i sama doma. Potřebujete jen odšťavňovač. Doporučujeme přidat trošku citronu, pomeranče nebo kurkumu a chilli. Bude to chutnat lépe a ještě tím rozšíříte pozitivní účinky vašeho zázračného koktejlu. 

Zázvorový panák pro silnou imunitu:

50 g čerstvého zázvoru

1/2 citronu

(podle chuti můžeme přidat šťávu z pomeranče, kurkumu, chilli atd.)

Postup: Zázvor oloupeme a odšťavníme v odšťavňovači. K zázvorové šťávě poté vymačkáme šťávu z půlky citronu a ihned vypijeme.