FW NY: The Row

Jsou to teprve čtyři roky od doby, kdy nejstylovější (dost možná také nejslavnější) dvojčata Mary-Kate a Ashley Olsenovy dala společně vzniknout labelu The Row. Už za tak krátký čas se pohybují ve výšinách módního návrhářství. Jejich ready-to-wear kolekce se prodává ve sto padesáti obchodech po celém světě a superluxusní modely kabelek z unikátní edice rychle mizejí z pultů obchodu Barney's, přestože stojí jako nové BMW. Dalo se tedy očekávat, že nová kolekce bude opět něco extra.

Sbírka pro sezonu jaro/léto 2012 je oproti té dramatické zimní logicky o dost odlehčenější, přesto je v ní zcela jasně patrný designérský rukopis obou autorek, kterým jsou schopné každému kousku oblečení vdechnout duši luxusu. Paleta barev se skládá výhradně z čisté bílé a několika dalších měkkých odstínů, například růžové nebo mátově zelené. Návrhářky The Row prozradily, že společnou inspiraci našly v kultuře Tibetu.
Ta je zřejmě vedla k vytvoření zvláštní siluety. Dlouhé tuniky bez rukávů kombinované s průhlednými kalhotami střídala dvoudílná saténová pyžama doplněná dlouhým hedvábným županem. Zdá se, že se v nás duo designérek snaží pomocí svých modelů probudit naše duchovní já.

Kompletní kolekci naleznete v galerii ELLE na Facebooku.