Gal Gadot. Znáte se?

Gal Gadot. Herečka izraelského původ, které teď patří stříbrná plátna celého světa. Může za to hlavně její Wonder Woman, akční hrdinka, která kraluje jednomu z nejlepších blockbusterů roku 2017. Možná ale Gal zatím tak úplně neznáte. Čas přečíst si tento článek, čas koupit si lednovou ELLE, v níž najdete s Gal Gadot velký rozhovor. Jak ji poznáte? Snadno, na obálce je právě Gal. 

 

1. Postava Wonder Woman se poprvé objevila v epizodní roli filmu Batman vs. Superman: Úsvit spravednosti. První kamerové zkoušky na tento film absolvovala Gal Gadot s Benem Affleckem, který z ní byl okamžitě úplně větvi.

 

2. Wonder Woman, film s Gal Gadot v hlavní roli, režírovala Patty Jenkins, která má na svědomí i film Zrůda o sériové vražedkyni Aileen, která skutečně žila. Zrůda vynesla Oscara jeho hlavní představitelce, Charlize Theron

charlizetheron 339261 610x350 5a5db

 

3. Wonder Woman měla rozpočet 149 milionů dolarů, po celém světě už zvládla vydělat 820 milionů

gal gadot 2560x1440 elle magazine 4k 2017 10998 69a73

 

4. Válečné scény ve Wonder Woman mají pro Gal Gadot obrovský význam a váhu. Jejímu dědečkovi Abrahamu Weissovi bylo třináct, když do jeho vesnici v Československu vtrhli za války nacisté a začali bezdůvodně zatýkat lidi. On, jeho matka a bratr byli převezeni do Osvětimi. Jeho otec jen několik měsíců předtím padl na frontě. Z celé rodiny přežil právě jen Abraham. Zemřel v roce 2014.

wonder woman trailer 26 a53ee

 

5. Gal má díky své otevřené a přátelské povaze kamarádky i mezi herečkami. Mezi ty úplně nejlepší patří Penélope Cruz, Robin Wright a Amy Adams.

 

6. Gal Gadot toho stihla už docela dost, jako pravá superhrdinka. Byla hlavní roztleskávačkou fotbalového týmu, basketbalistkou, hip-hopovou tanečnicí, odsloužila dva roky povinné vojenské služby na pozici instruktorky boje, v roce 2004 se stala Miss Izrael. Také začala chodit na práva, ale nedodělala je, protože se stala jednou z nejžádanějších modelek (nejen) Izraele. A co bylo dál? Přece jednosměrná letenka do Hollywoodu.  

gal gadot elle magazine usa december 2017 issue 11 thumbnail b2f14

 

7. Pokračování megaúspěšné Wonder Woman je naplánováno na rok 2019