PFW podzim/zima 2012/13: zkrocený Balmain

Bývalý kreativní ředitel Christophe Decarnin svou vizí přežívající značku Balmain vyvedl zpět do záře reflektorů. Díky němu jsme před pár sezonami pocítili nutkání nosit výrazné, pyramidami a zlatem osázené křiváky a saka s výrazně definovanými rameny. Teď žezlo po vlastními démony skoleném návrháři převzal Olivier Rousteing (26 let!). A je pro něj hodně těžké vykročit z Decarninova stínu.

Balmain před několika lety ožil v duchu rock’n’rollu. Nedbalý styl, roztrhaná trika, upnuté kožené kalhoty, ledabyle vykasané rukávy – to vše v hávu luxusu. Něco z odkazu přetrvalo. Nový kreativní ředitel ale rebelku nechává dozrát a modeluje ji v dámu. Perly, náhrdelníky, těžký samet. Glamour atributy v kontrastu s prošívanými koženými bundami, metalickými akcenty a lesklou kůží. Rousteing se také nechal inspirovat oversized stylem osmdesátých let. Znovu aplikoval zvýrazněnou siluetu ramen, tentokrát však podle pravidel strohé geometrie…

Kolekce pro podzim a zimu je stále sexy, je to stále Balmain, ale definitivně opouští parket koncertů a vykročil do vyšší společnosti. Je to podle vás krok správným směrem?

Forografie z přehlídky najdete v naší galerii. Na video celé kolekce se podívejte v ELLE TV!