Girl Power: 7 pozitivních věcí, které přináší rozchod

Být single neznamená nic hrozného nebo omezujícího. Právě naopak. Single život přináší spoustu úžasných věcí. Smutek po rozchodu hoďte za hlavu a začněte si užívat každého dalšího dne. Na co pozitivního se můžete těšit?

1. Jste volná

Vítejte na svobodě. Chce se vám dnes večeřet ve Florencii a příští týden vyrazit surfovat na Bali? Všechno je možné a všechno je jen na vás. Rozhodovat se můžete jen s ohledem sama na sebe, bez kompromisů a bez ohledu na někoho druhého.

2. Zklidní se vám život

Každý konec vztahu s sebou nese spoustu emocí, vypjatých situací, vyhrocených hovorů, pocitů nejistoty. S tím už je po rozchodu konec. Už víte, na čem jste, kostky jsou vrženy a jde se dál. Teď se můžete v klidu soustředit jen sama na sebe a srovnat si život zcela podle svého.

3. Máte zase čas na kamarádky

Na kamarádky byste si měla čas najít vždycky, a to i když jste sebevíc zamilovaná. Ale co si budeme povídat, někdy to tak není. Single život vám v tomto otevírá nové obzory. Zavolejte holkám, které jsou taky samy, a naplánujte společný víkend na horách nebo aspoň páteční party až do rána!

4. Stoupne vám sebevědomí

Pokud se člověk odhodlá z jakýchkoli důvodů ukončit vztah, chce to pořádnou dávku odvahy. Může se stát, že zpočátku budete o svém rozhodnutí třeba i chvílemi pochybovat, ale rozhodně vám tahle zkušenost dodá pořádnou dávku sebevědomí a budete pyšná, že dokážete vyřešit i takové situace, do nichž se každému nechce.

5. Lépe poznáte sama sebe

Jako single máte jedinečnou možnost začít si plnit všechna vaše nejtajnější přání, touhy a vytyčovat si stále nové cíle. Pokud člověk žije ve vztahu, musí svoje touhy často upozaďovat, ale jako single posloucháte jen sama sebe. A taky se tím pádem lépe poznáte. Začněte přemýšlením, co vás v životě dělá šťastnou a tomu se věnujte.

6. Budete žít zdravěji

Každý rozchod znamená změnu. A pak také zpravidla touhu urovnat si a „pročistit“ život. Jděte do toho. Soustřeďte se na zdravější jídlo, více sportujte a snažte se trávit volný čas na čerstvém vzduchu. Takový životná styl prospěje nejen vašemu tělu, ale i duši.

7. Najdete si lepšího kluka

Vztahy znamenají životní zkušenosti, a to nejen díky svým hezkým okamžikům, ale i těm horším. Mix toho všeho plus sebepoznávací single období se nepochybně zúročí ve vašem dalším vztahu. Nemluvě o tom, že díky tomu všemu už také lépe odhadnete, který kluk je pro vás ten pravý.