Gucci uvádí instagramový účet @guccibeauty plný umění a kosmetiky

Text: Klára Dedková

I při prohlížení vašeho instagramového feedu se můžete cítit jako na výstavě v muzeu. Zvlášť pokud budete sledovat @GUCCIBEAUTY. Značka GUCCI v září představila zcela nový druh instagramového účtu, který v sobě spojuje umění, kosmetickou řadu a parfémy Gucci, ale i kampaně a fotky z přehlídek.

Za vším stojí kreativní ředitel Alessandro Michele a jeho vize propojit instagramový účet značky s uměním světových galerií. Od egyptských portrétů, které vznikaly ještě před naším letopočtem, přes díla z doby alžbětinské Anglie až po účes vytvořený současným afroamerickým malířem.

U každé fotografie obrazu na vás čekají popisky vyprávějící zajímavé příběhy o dílech, které pocházejí jak ze soukromých sbírek, tak například z galerie Uffizi ve Florencii nebo Metropolitního muzea umění v New Yorku.

„Britsko-italský malíř Dante Gabriel Rossetti vytvořil v roce 1863 portrét ženy, u kterého se inspiroval poezií italského básníka Fazia ze 14. století. V básni popisuje jasné obočí a bílý lehký krk jeho milenky. Tu na obrazu Danteho ztvárnila umělecká modelka Fanny Cornforth.“

Jen pozor, aby vás nikdo nepřistihnul, jak civíte několik minut do displeje telefonu a představujete si, jak stojíte v newyorském muzeu. Je to návykové, stejně jako produkty od Gucci.

@GUCCIBEAUTY