HC DIOR & CHANEL

Chanel haute couture jaro/léto 2012: klasika na druhou

Na rozdíl od velkolepých večerních modelů a upravených mikád, které předvedl Dior, zvolil Karl Lagerfeld mnohem mladistvější pohled na vysokou krejčovinu. Ve svém šejkru po okraj naplněném typickými prvky domu Chanel namixoval drzou směsici modelů. Večerní čísla měla jednoduchý střih. Šaty, jejichž lem končil těsně nad kotníky, byly decentně zahaleny sáčkem. Koktejlky posázené flitry a perlami evokovaly tu charlestonem roztančená dvacátá léta, tu noblesní secesi.
Na přehlídce všechny zaujaly vlasy modelek. Rozcuch, který kadeřníci vyhnali do výšin, skvěle kontrastoval s luxusním stylem modelů. Účesu také dominovaly ozdoby z peří, které připomínaly svatební look Carrie Bradshaw. Že by se Karl až moc koukal na Sex ve městě?

Dior haute couture jaro/léto 2012: smyslná něžnost

Prozatímní kreativní ředitel módního domu Dior Bill Gayten jde věrně ve stopách vize padlého krále Johna Galliana, po němž nečekaně převzal žezlo. I pro kolekci haute couture zvolil pro značku již typicky křehkou ženskost. Hlavním motivem byly opět velké kolové sukně a retro look. Tentokrát však Bill okořenil celou koncepci transparentními látkami. Už první model, který na svých dlouhých nohách nesla po molu Karlie Kloss, určil ráz celé linie – transparentní šaty, jež bez vulgárnosti odhalovaly prakticky celou postavu modelky. Gayten si hrál se vzory, vrstvením lehkého materiálu a především s objemem. Přehlídka Dior na rozdíl například od Versace předvedla široký záběr pečlivě propracovaných modelů. Krátké koktejlky pak v závěru vystřídaly pompézní večerní róby, ve kterých by se na bál nestyděla jít nejedna pohádková princezna.


HC DIOR & CHANEL