Herci z filmu Láska nebeská opět spolu

Spekulací o tom, jak to dopadne se synem Liama Neesona, jak bude pokračovat love story mezi Hughem Grantem v roli anglického premiéra a Martine McCutcheon, která hrála jeho asistentku, nebo jestli Colin Firth bude psát svoje romány v Portugalsku po boku krásné servírky, se během let objevilo spoustu. Film Láska nebeská byl natočený v roce 2003, ale teprve vloni vyšlo najevo, že se chystá pokračování. Scenáristka filmu Emma Freud se totiž ozvala fanouškům a odtajnila několik zákulisních historek z natáčení. Dozvěděli jsme se například, kdo hrál druhého humra ve vánoční hře, nebo třeba jak dlouho trvalo natáčení taneční scény s Hughem. Emma se zároveň nechala slyšet, že manželský pár Alan Rickman a Emma Thompson spolu po provalené aféře sice zůstanou, ale nejsou šťastní, že Keira Knightley a Andrew Lincoln se nikdy nedají dohromady a že naopak Samovi to s jeho zpívající spolužačkou klapne.

1487255959 9360668d75515a08972ac7c40a2ef03f 900x540 27c30

Včera Richard Curtis oznámil, že natáčení je u konce a že premiéra proběhne v televizi. Curtis také prozradil, na koho ze staré sestavy se můžeme těšit. V pokračování hrají Hugh Grant, Martine McCutcheon, Keira Knightley, Andrew Lincoln, Colin Firth, Lucia Moniz, Liam Neeson, Thomas Brodie-Sangster, Olivia Olson, Marcus Brigstoke, Rowan Atkinson a hlavně - hurááááááá!!! Bill Nighty.

Emma Thompson ve výčtu druhého pokračování bohužel chybí a s ní i Alan Rickman, který hrál jejího nevěrného manžela a který zemřel minulý rok v lednu.

giphy 1 f9080

A co k tomu ještě Curtis řekl? "Nikdy jsem si ani nepomyslel, že bychom mohli udělat pokračování Lásky nebeské. Ale pak jsem si představil, že pokud bych za deset minut mohl ukázat, co dělají všichni aktéři teď, tedy čtrnáct let po první Lásce, bylo by to zábavné. Jak kdo zestárl? Jak kdo žije? A co Liam? Jsme strašně rádi, že se do pokračování vrátilo tolik známých tváří. Je to nostalgický moment, že se herci můžou po tolika letech vrátit k rolím, které všichni  tak dobře známe."

24. března je v Anglii Red Nose Day (Den Červeného nosu), což je tradiční charitativní akce, které se zúčastňují britské osobnosti, a jejíž hlavní část probíhá v televizi na stanici BBC One. Heslem je: "Speciální den, kdy spojíme síly, kdy se pobavíme a pomůžeme dětem."

love actually 93d27

Film Láska nebeská všichni dobře známe. Předělávky filmu byly natočeny v Japonsku, Indii, Polsku i Nizozemí. Film vydělal neuvěřitelných 194 miliónů liber a herec Bill Nighty dostal za roli přestárlého rockera cenu Bafta za vedlejší roli. Zajímavé je, že po natočení tohoto filmu se dvojice Curtis a Nighty setkala pracovně ještě dvakrát.

giphy 2 49b13

Tento týden mnohá média zavzpomínala na jednu z legendárních scén z Lásky nebeské, a to když se Hugh Grant jakožto anglický premiér setkal s Billy Bob Thortonem - prezidentem USA. Jejich tehdejší ostrou slovní přestřelku totiž tento týden velmi připomínalo setkání kanadského premiéra Justina Trudeau s americkým prezidentem, Donaldem Trumpem. Musíme jen zdůraznit, že Thorton vypadal o poznání lépe než Donald, uff. 

gallery 1487023426 elle trump actually 60f14