H&M přináší svou první podzimní Conscious Exclusive

První podzimní kolekce H&M CONSCIOUS EXCLUSIVE se inspirovala ztracenou částí starobylé tapisérie. Má dramatické a zároveň romantické siluety a moderní říz. Spojuje se v ní život i cesta ztracených historických artefaktů s nejnovějšími inovacemi v oblasti udržitelnosti látek. Přináší i nové udržitelné materiály jako recyklovaný kašmír a samet, vyrobené z recyklovaného polyesteru. Kolekce H&M CONSCIOUS EXCLUSIVE PODZIM/ZIMA 2018 bude k dispozici pouze on-line na hm.com od 27. září.

„Jsme naprosto nadšeni, že poprvé představujeme podzimní kolekci Conscious Exclusive. Všechno to začalo touhou vytvořit kabát z udržitelného materiálu, který by se hodil jak pro zvláštní příležitosti, tak ke každodennímu nošení. Pak se ta představa vyvinula v něco mnohem podstatnějšího tím, že jsme spojili cestu historických artefaktů s moderním designem,“ říká Ann-Sofie Johansson, creative advisor společnosti H&M.

„V kolekci jsme použili řadu úžasných udržitelných látek, jako je recyklovaný kašmír, nový samet vyrobený z recyklovaného polyesteru, nebo zbylé látky ECONYL® z předchozí kolekce. Kvalita a textury nejen doplňují vzory, ale vyzdvihují inovace tkanin, jimiž se H&M úzce zabývá. Vývoj sametu například trval několik let, než se vytvořil dostatečně kvalitní kalibr, s nímž bychom byli spokojeni,“ vysvětluje Cecilia Bränsten, environmental sustainability manager pro H&M Group.

Jak vznikala nová kolekce H&M CONSCIOUS EXCLUSIVE?