Jak na líčení podle modelky Sary Sampaio

Text: Klára Dedková

Akce „Women in Hollywood“ se zúčastnilo několik žen s nádherným make-upem. Nás nejvíce okouzlila portugalská modelka Sara Sampaio, z jejíhož líčení očí jsme nemohly spustit zrak. Zkusme se mu v dnešním tutorialu alespoň trošku přiblížit. Není to tak složité, jak se může na první pohled zdát. 

NEPODCEŇUJTE ZÁKLAD

Pokud si chceme opravdu vyhrát s líčením očí, nesmíme dopustit, aby se make-up rozplynul hned poté, co vyjdeme z domu. Proto je důležité nepodceňovat podklad očních stínů, který v tomto případě tvoří dlouhotrvající báze, z níž vaše oční stíny nesundáte skoro ani odličovačem. My máme rádi bázi pod oční stíny od Clarins. Konkrétně Eclat Minute Base FixanteYeux je sázka na jistotu.

clarinscara

PLEŤOVÝ PODKLAD

Nejprve na celé horní víčko naneste pleťový světlý oční stín. Něco ve stylu odstínu Golden Almond od Artdeco nebo Virgin od Urban Decay. Zafixuje primer a opticky zvětší vaše oči. Navíc na této barvě více vyniknou odstíny, které v dnešním get the look hrají hlavní roli. 

artdeconakedcara

MÍSTO LINEK STÍNY

Teď přichází na řadu trik dnešního looku. Místo očních linek, které běžně vytváříte tekutými nebo gelovými linkami, zkusíme použít oční stíny. Tvar kočičích očí však ponecháváme, jen je nakreslíme štětečkem se stínem z paletky 5 Couleurs od Yves Saint Laurent. Jejich linie nebude tak ostrá a výrazná, ale přesto ve vašich očích vytvoří hluboký pohled, který je naším dnešním cílem. A navíc je neodolatelně sexy.

yslcara

ZAHUŠTĚNÍ ŘAS

Černou tužku od Lancôme Le Crayon Khôl Waterproof dnes použijeme převážně k optickému zahuštění řas, kterého docílí mnohem lépe než oční stíny. Naneseme ji na vnitřní linky očí a doplníme řasenkou. Tou nešetřete. Pokud chcete svůj make-up pozvednout na ještě vyšší úroveň, použijte umělé řasy. Jen pozor, abyste při zamrkání neudělala v místnosti průvan. 

lancome