Jak nakupovat plavky na internetu

Propagace značky Astratex.
Elle.cz není jeho autorem a nemá vliv na jeho obsah.

Z online nakupování podprsenek, kalhotek a plavek má stále strach nejedna žen. Přece jen je lepší si podprsenku vyzkoušet – zvlášť když různí výrobci mají často rozdílné číslování. Přesto však mají české e-shopy s plavkami rok od roku větší obraty.

elle.cz_-_plavky_-_astratex.cz_-_cerven_1

Horní a dolní díl… zvlášť!

Je to základ. Všechny solidní plavkárny i další kamenné obchody nabízející plavky už pochopily, že každá žena je jiná a že je pro ně mnohem výhodnější prodávat horní a dolní díl zvlášť. A na internetu byste to měli požadovat dvojnásobně.

Jen málokterá žena má totiž velikost zadečku i prsou stejnou – některou příroda obdařila většími ňadry, jiná má zase pořádné ženské boky. Vybírejte si tedy jen mezi těmi e-shopy, které nákup různých velikostí nabízejí.

elle.cz_-_plavky_-_astratex.cz_-_cerven_2

Změřit se… a pořádně!

Možnost výběru dolního a horního dílu zvlášť nemusí být nic platný, když pořádně neznáte svoji velikost. Velikost spodního dílu jednoduše odkoukáte podle cedulky kalhotek. U plavkové podprsenky to už tak jednoduché být nemusí. Někteří výrobci totiž i vrchní díly číslují konfekčními velikostmi S, M, L, případně nějaké to XXL. Ostatní zůstávají věrni podprsenkový velikostem.

E-shopy, kterým skutečně záleží na tom, aby dámské plavky seděly, nabízejí ke každé značce přesné tabulky velikostí, podle nich si tu svoji jednoduše dohledáte. Měřte se krejčovským metrem a z obvodu pod prsy se nebojte pět až deset čísel ubrat.

elle.cz---plavky---astratex

Vrátit? Vyměnit? Hlavně bez problémů!

I když se můžete měřit sebelépe, může se stát, že vám plavky prostě nesednou. V takovém případě by neměl být žádný problém plavky vyměnit, případně vrátit (na to ostatně máte do 14 dnů od doručení ze zákona nárok).

Na internetu můžete samozřejmě nakupovat také chlapecké a dívčí plavky, jejichž velikosti se přece jen odhadují lépe. A zapomínat nemusíte ani na svoji drahou polovičku. Plavky na internetu vyjdou oproti kamenným prodejnám leckdy výrazně levněji – tak proč to nevyzkoušet a neušetřit?

A kde nakoupit?

Nakupování na internetu samozřejmě s sebou nese svá rizika. Našli jsme však e-shop, se kterým byste měli být spokojeni. Astratex.cz doporučuje podle Heuréky 98 % zákaznic. Navíc nabízí expresní dopravu do druhého dne a veškeré modely má skladem. Kromě toho mají nakupující možnost vyzkoušet si plavky na odběrních místech.