Jak pečovat na podzim o vaše ruce

Vysušené dlaně, ztvrdlá nehtová kůžička a neustálý pocit suchých a drsných rukou. S našimi tipy se však těmto problémům dá předejít. Udělejte si v neděli odpoledne čas jen pro sebe, uvařte si čaj, pusťte si hezký film a věnujte se voňavé péči. Výsledky uvidíte okamžitě a rukavice můžete ještě na chvíli odložit.

Lázeň a peeling

Napusťte si umyvadlo či nějakou nádobu teplou vodou, přidejte vonný olej a vaši oblíbenou pěnu do koupele. Následně do připravené lázně vložte ruce minimálně na dvacet minut. Po uplynutí doby použijte peeling. Existují speciální pouze na ruce, ale zkusit můžete i ten na tělo. Nebo si vyrobte svůj vlastní. Stačí smíchat cukr a kokosový olej nebo kávu s olivovým olejem. „Obrušování“ se nebojte. I když to bude ze začátku trošku nepříjemné, výsledek stojí za to. Kromě zbavení se odumřelých buněk se vaše ruce také dobře prokrví. Po smytí peelingu budou tak hebké a čisté, že si tuto činnost velmi oblíbíte.

Precizní manikúra

Upravte nehty i jejich okolí tak, jak jste zvyklí. Možná si dejte ještě trochu víc záležet. I když udržujete své nehty v delší délce, zkraťte je, ať mají prostor znovu vyrůst a zregenerovat se. Místo barevného laku zkuste alespoň na týden pečující lak s vápníkem.

Ochranný filtr

Když máme základní péči za sebou, je čas na krémy, oleje a masky. Krém na ruce používá snad každá z nás. Vyberte si pro chladnější období ten nejvíce hydratační, který vaše drogerie nabízí, a noste ho pro jistotu vždy v kabelce. V podstatě neexistuje doba, kdy by se nehodilo ho nepoužít. Na zjemnění nehtové kůžičky použijte speciální olejíčky určené pro tuto oblast – nejenže odstraní její zbytky, ale zaručí vašim nehtům krásný a zdravý vzhled.

Masky už dávno nejsou jen na obličej nebo na vlasy. Vyrábí se i ve formě rukavic, které jsou napuštěné speciálním složením, které vaše ruce vyživí v té nejvyšší možné míře.